Nyheter


Motståndarkollen: Syrianska FC

På tisdag är det dags för Enkronasmatchen. Det betyder att ÖIS genom partners och privatpersoner bjuder på entrén! Syrianska FC står för motståndet i matchen som har avspark 19.00 på Gamla Ullevi. Passa på att se gratis fotboll. Varmt välkommen.

FORMEN
Superettan 2019
Dalkurd FF – Syrianska FC 4-1
Syrianska FC – Mjällby AIF 1-2
Västerås SK – Syrianska FC 0-0
IK Brage – Syrianska FC 1-0
Syrianska FC – IF BP 1-0

Målskyttarna:
2 mål: Andrew Stadler, Ammar Ahmed
1 mål: Matias Cahais, Mauricio Albornoz, Anders Bååth, Lumala Abdu, Abdel Diarra

SENASTE MATCHEN
I den andra omgången bortaslog Syrianska FC Stockholmslaget IK Frej Täby med 3-0, därefter följde sju raka matcher utan vinst där fyra av matcherna slutade med förlust. I senaste omgången kom den efterlängtade andra vinsten i årets superetta. BP besegrades med 1-0 hemma på Södertälje Fotbollsarena. Matchens enda mål stod Andrew Stadler för i upptakten av andra halvlek. Syrianska placerar sig på en 14:e plats i serien, tre poäng bakom ÖIS.

Truppen 2019

PROFILEN
Sebastian Rajalakso kom fram som en 17-åring i Enköpings SK säsongen 2006. Efter två år i klubbens a-lag anslöt han till Djurgårdens IF där han fick sitt genombrott. Säsongen 2008 inledde han med att göra mål i de fem första omgångarna i Allsvenskan. Han blev uttagen till U21-landslaget och även nominerad till Årets nykomling vid fotbollsgalan den säsongen. Säsongen 2014 lämnade han Djurgården och Sverige för en kort utomlandssejour i polska Jagiellonia Bialystok innan han vände hem till Sverige och GIF Sundsvall där han gjorde fyra säsonger. I fjol gick han till Syrianska som han var med och förde upp från Division 1 till Superettan. I år har han spelat samtliga matcher förutom en från start, alltid med kaptensbindeln runt armen.

TALANGEN
Inför i år lämnade Elias Durmaz Hammarby IF:s P19-lag för Syrianska FC:s a-lag. Precis som efternamnet avslöjar är Elias släkt med landslagsspelaren Jimmy Durmaz. Elias är nämligen Jimmys lillebror. 19-åringen har 15 ungdomslandskamper på sitt konto och ingick även i Hammarbys P19-lag som vann SM-guld i fjol. I år står den unge yttern på endast 17 minuters speltid i Superettan som han fick i sin debut mot Mjällby AIF.

HISTORIK
Syrianska FC bildades 1977 och gör i år sin sjunde säsong i landets näst högsta serie. Klubben har även tre säsonger i Allsvenskan där de ligger på en 37:e plats i den allsvenska maratontabellen.

SÅ GICK DET SENAST
2017
Syrianska FC – ÖIS 2-0
ÖIS – Syrianska FC 3-0

SENASTE STARTELVAN
Dwayne Miller
Matias Cahais – Abdel Diarra – Martin Falkeborn – Noi Olafsson
Ammar Ahmed – Beneyam – Success Nwosu – Sebastian Rajalakso
Lumala Abdu – Andrew Stadler

Vad: ÖIS – Syrianska FC
Tid: Tisdag 4 juni kl. 19.00
Plats: Gamla Ullevi, Göteborg

» Fri entré – Gratis fotboll för alla!

Om du inte kan vara på plats kan du följa matchen på Twitter där vi kommer att liverapportera från matchen.

Matchen sänds även på CMore. Köper du matchen här tillfaller en del av intäkterna ÖIS.

Missa inte!

Var med och stötta Enkronasmatchen 4 juni mot Syrianska FC

Kolla in vår webshop Store 1887