Nyheter


Motståndarkollen: Västerås SK

För första gången på 22 år spelar ÖIS och Västerås SK i samma serie. På fredag spelar lagen den första matchen mot varandra i seriesammanhang sedan 1997. Nedan kan du läsa mer om ÖIS nästa motståndare Västerås SK. Avspark fredag 19.00 på Ullevi Stadium.

FORMEN
Superettan 2019
BP – Västerås SK 1-2
Västerås SK – IK Brage 1-1
Mjällby AIF – Västerås SK 2-1
Västerås SK – Trelleborgs FF 0-0

Målskyttarna:
1 mål: Stefan Batan, Simon Johansson, Filip Tronêt, Karwan Safari

» Truppen 2019

SENASTE MATCHEN
I förra omgången i samband med påskhelgen spelade Västerås sin första mållösa match i årets upplaga av Superettan. Laget spelade 0-0 hemma mot Trelleborgs FF. En halvtimme in i matchen gick en av nyckelspelarna, Stefan Batan, sönder. Den rutinerade yttern åkte på en korsbandsskada och blir borta hela säsongen. Efter de fyra första omgångarna ligger Västerås på en sjätteplats i tabellen.

PROFILEN
Anton Fagerström är uppväxt på Gotland och gick hela vägen från ungdomslagen till seniorverksamheten i FC Gute. Efter ett tag lämnade han Gotland för fastlandet och Nyköping BIS. Sommaren 2016 skrev han på för den allsvenska klubben Örebro SK, men fick aldrig någon speltid. I fjol anslöt han till Västerås SK och var med och ta tillbaka klubben i Superettan igen efter många år i Division 1. I år gjorde målvakten den så efterlängtade debuten i svensk elitfotboll. 27 år ung. I senaste omgången höll han sin första nolla i Superettan mot Trelleborgs FF.

TALANGEN
Samuel Holm är fostrad i Djurgårdens IF:s akademi, men knep inte någon plats i klubbens a-lag. Istället sökte han sig till Åtvidabergs FF där han gjorde en och en halv säsong i Superettan innan han anslöt till Sollentuna FK i Division 1. Inför i år plockade Västerås SK upp den offensiva mittfältaren. Än så länge har det blivit två inhopp för 21-åringen.

HISTORIK
Västerås SK är en klassisk anrik klubb som grundades 1904. Klubben har fyra säsonger i Allsvenskan och placerar sig på en 36:e plats i den allsvenska maratontabellen. I år gör Västerås sin 37:e säsong i landets näst högsta serie.

SÅ GICK DET SENAST
Allsvenskan 1997
ÖIS – Västerås SK 2-1
Västerås SK – ÖIS 0-4

SENASTE STARTELVAN
Anton Fagerström
Jesper Florén – Calle Svensson – Sean Sabetkar – Dennis Persson
Simon Johansson – Jonas Hellgren – Carlos Gaete Moggia
Filip Tronêt – Karwan Safari – Stefan Batan

Vad: ÖIS – Västerås SK
Tid: Fredag 26 april kl. 19.00
Plats: Ullevi Stadium

Biljetter till matchen

Om du inte kan vara på plats kan du följa matchen på vårt Twitterkonto. Där kommer vi att liverapportera från matchen.

Matchen sänds även på CMore. Köper du matchen här tillfaller en del av intäkterna ÖIS.

Missa inte!

Biljetter till ÖIS – Västerås SK 26 april

Rekordmånga årskort sålda – Köp ett du med

Var med och stötta Enkronasmatchen 2019

Handla souvenirer i vår webshop Store 1887