Mutumba: "Bestämt att vi ska vinna våra matcher här" - Örgryte Fotboll

Mutumba: ”Bestämt att vi ska vinna våra matcher här”

2-0 mot IFK Värnamo innebar att ÖIS är obesegrade i sina sex hemmamatcher i år. Segern bäddades av två tidiga mål. Redan efter 65 sekunder inledde Martin Mutumba målskyttet.

Martin Mutumba, nu är du här efter lite cola. Hur mår magen?
– Jag vet inte, jag fick någon kramp i magen eller något. Men det håller på att släppa nu, säger Martin Mutumba.

Cola hjälper alltså?
– Ja, tydligen.

Vad säger du annars om starten med 1-0 redan efter en minut lite drygt?
– Det var en bra start. (Daniel) Paulson kommer runt på kanten. Jag kommer inte ihåg hur, men han slår ett inlägg. Wille (Atashkadeh) går på första som vi har tränat på och jag går någonstans i mitten. Bollen kommer till mig och jag sätter den. Det var en bra start och sen kommer andra målet ganska snabbt också efter tio minuter. Så det var en bra start på matchen.

Precis. 2-0 kom efter tio minuter när du slår en hörna och det blir straff. Hur sugen var du på att ta straffen själv?
– Jag var jättesugen, men det många inte vet är att Wille gav mig straffen förra gången mot Öster. Han såg på mig hur sugen jag var på att ta straffen så han var jättesnäll och gav mig den straffen. Nu kände jag att jag gjorde mål innan, nu kan han göra mål här. Det är bara kul för honom. Han ska vara den som ska göra alla målen. Han ska vara målskytten. Det är bara för honom att göra mål. Allt vi kan hjälpa Wille med hjälper vi honom med.

Hur är det att spela med honom uppe på topp?
– Kul. Vi har hittat varandra jättebra på träningarna och där fungerar det bra och känns bra. Problemet i matcherna är att vi har hamnat lite fel och fallit för långt ner i banan som i dag. Vi hinner aldrig kombinera med varandra utan det blir bara att vi får springa och springa och kriga och kriga. Men vi vinner med 2-0 och vi släpper inte in mål. Backlinjen och Stojan gör en riktigt bra match så vi kan inte klaga vi som är där uppe. Men vi hoppas att vi kan andas ut och att publiken kan få njuta av matchen mer. Nu går folk härifrån med ”shit, tur att de inte gjorde mål.” Så känns det hela tiden under matchen så det är lite tråkigt på det sättet.

Annars var det en ny seger och fortfarande obesegrade på hemmaplan. Varför är ni så starka på hemmaplan tror du?
– Jag tror att det är mycket publiken. Man ser på Värnamo i dag, de har med sig kanske fem stycken människor. Och vi har kanske, jag vet inte, 1000 om jag får överdriva lite? Alla hejar på ÖIS. Jag vet inte, vi känns bara starka hemma. ÖIS har spelat länge på denna arena och vi har bara bestämt oss att här ska vi vinna våra matcher. Sen måste vi jobba på att försöka vinna på bortaplan och försöka få med oss poäng därifrån. Men vi har vunnit här hemma och det är jätteviktigt.

 

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – Dalkurd 12 juni

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn