Mutumba: "Jag är hel" - Örgryte Fotboll

Mutumba: ”Jag är hel”

I gårdagens derby gjorde Martin Mutumba en efterlängtad comeback. Anfallaren fick ett inhopp på 20 minuter. Hans första framträdande sedan våravslutningen mot Degerfors 22 juni.

Om vi börjar med kroppen. Hur känns den?
– Det känns bra. Jag är hel och det är inga problem att köra. Det var bara att det var fram och tillbaka-spel. Man försöker att hitta andningen någonstans där och sen försöka att komma in med energi i laget, säger Martin Mutumba.

Vad säger du annars om matchen i sig? Det var ganska hett där ute.
– Ja, det var ganska hett. Det var mycket kamp och så. Inte så mycket finlir. De spelade, om man ska ha respekt för fotbollen, de spelade bättre än oss tycker jag. De hade lite trianglar där de hittade och allting, men de fick inte så mycket chanser. Sen gör de ett turmål där vår kapten (Johan Hammar) ramlar. Han halkar och det blir turmål. Men vi kommer tillbaka, det visar bara på att vi kan komma tillbaka i matcher också, säger Mutumba.

Vad tycker du om resultatet 1-1, var det ett rättvist resultat?
– Jag tycker att det var ett ganska rättvist resultat. Vi har bra bänk. Om jag och William (Atashkadeh) hoppar in kanske vi vinner. De fick det där bortdömda målet. Alltså om man är rättvis, bollen rullade ju. Jag förstår att det är känslor det hade det varit om det var samma sak för oss. Men efter, när känslorna har lagt sig. Man måste tänka att det är regler, bollen ska inte rulla när man ska slå en frispark. Om jag har fattat det rätt. Domaren är ganska bra och tar den. Han lyfter bröstet och säger att ”Jag gjorde rätt”. Sen får man ta det i efterhand.

Avslutningsvis, vad säger du om stämningen?
– Det var grymt. Det är synd att det inte kan vara så här hela tiden. Men vi har inte spelat bra sedan…eeh…sedan jag vet inte när. Sen, haha, Sörens tid, nä, jag skojar. Vi har inte spelat bra sen hur länge som helst. Det är klart, publiken vill ju se fina grejer som händer på planen, mycket mål och allting. Vi måste bara våga att spela. Nu, jag vet inte, men jag tror inte att de andra lagen kan hinna ikapp oss. Inte nu i alla fall när jag är frisk. Det är bara att vi ska ha roligt, spela fotboll och vinna matcher, göra mycket mål. Det är det fotboll handlar om. Vi ska inte spela fotboll som att någon stryper oss. Det blir tråkigt.

 

Biljetter till nästa match: Örgryte IS – Syrianska FC 10 september

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn