Mutumba: "Tacksam att man är tillbaka och spelar fotboll" - Örgryte Fotboll

Mutumba: ”Tacksam att man är tillbaka och spelar fotboll”

Efter den tråkiga korsbandsskadan i fjol åkte Martin Mutumba hem till sin familj i Stockholm för sin rehab. Nu, flera månader senare är han äntligen tillbaka i Göteborg igen. Mutumba har precis avslutat sin första vecka uppe på ÖIS-gården för i år. Något han är tacksam för.

Vart har du varit?
– Jag har varit i Stockholm och kört rehab efter min skada. Jag åkte hem ganska snabbt för att opereras, träna och vara med mina barn och min fru. För att återhämta mig, säger Martin Mutumba.

Ja, du åkte ju på en tung korsbandsskada i fjol. Hur tycker du att rehaben har fungerat i Stockholm?
– Det har fungerat bra, jag har jobbat på hårt med dem som har hjälpt mig där och det har fungerat bra, bättre än vad vi trodde. Nu tar vi det fortfarande lite chill, men vi vet vad som väntar runt hörnet: Att jag vill komma tillbaka snabbt.

När beräknad du vara redo för match igen?
– Vi tar det vecka för vecka och ser hur kroppen reagerar. Vi är bara glada att det har gått så här bra så här långt. Vi tar det sakta hela tiden.

Nu är du tillbaka i Göteborg igen och har tränat på med laget här i en vecka. Hur är det att vara tillbaka på ÖIS-gården?
– Det är kul att vara tillbaka, framförallt i dag, det är bra väder. Man är glad och tacksam att man är tillbaka och spelar fotboll. Alla är snälla och alla säger hej och så. Man är glad.

Vad har du annars för förhoppningar på den här säsongen?
– Jag hoppas att det går bra för laget. Det är det viktigaste, laget. Sen hoppas jag att jag håller mig frisk och att jag kan spela. Sen är jag glad.

Följ ÖIS 2017 – Köp årskort!

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn