Nyheter


Nederlag i Sundsvall

ÖIS lyckades inte ta med sig spelet från senaste upp till Sundsvall, utan fick se sig besegrade i en match där Sällskapet aldrig var riktigt nära.

Det var ett ÖIS som stod på hälarna under den första halvlekens inledning, något som hemmalaget GIF Sundsvall tog vara på. Efter två snabba omställningar och ett ÖIS-försvar som inte hängde med ledde därmed Sundsvall med 2-0 redan efter 7 minuter. Repliken från ÖIS dröjde dock inte länge. Bara 3 minuter senare lyckades Mostapha El Kabir ordna fram en straffspark i samband med en knepig hemmåtpass från Sundsvallshåll. Bubacarr Jobe, som stod för ett hattrick förra matchen, gjorde inga misstag från 11 meter och lade in bollen i mitten av målet.

Efter målen tog sig ÖIS i kragen något och höll i bollen under lite längre perioder, dessvärre utan att skapa några större målchanser.

Andra halvlek inleddes på värsta tänkbara vis för ÖIS del efter att Pontus Engblom nickade in sitt andra mål för dagen i den 46:e minuten. ÖIS hade ett par chanser att reducera efter målet, men istället var det Sundsvall som uttökade till 4-1 i matchminut 63. Målet fick luften att gå ur ÖIS-spelarna som inte hade kraften att få till en forcering för att ta sig ikapp.

För ÖIS är det bara att försöka glömma denna match och sikta på att ta 3 poäng i nästkommande match då Akropolis kommer på besök till Gamla Ullevi.