Nyheter


Niklas Allbäck ny klubbchef i ÖIS

26 januari 2018

Niklas Allbäck får en ny roll i Örgryte IS. 28-åringen blir ny klubbchef för ÖIS.
–Först och främst känns det oerhört inspirerande att få detta förtroendet från föreningen. Att få frågan och möjligheten att leda det dagliga arbetet i Sveriges äldsta förening är en ynnest och ett hedersuppdrag som jag allra ödmjukast ser fram emot, säger Niklas Allbäck.

Då pappa Dan Allbäck gjorde 130 seriematcher för Sällskapet var det oundvikligt att Niklas blev ÖIS:are redan vid födseln. För Niklas del blev det många år i ÖIS ungdomsverksamhet och spel upp i akademins äldsta lag. Kort efter juniortiden återvände han till just akademin 2010, men som ledare.

Han inledde sedan på kontoret som ungdomskonsulent, men efter ett halvår tog han över rollen som akademichef inför säsongen 2015. Under hans tid tog akademin stora kliv framåt och gjorde i fjol sitt bästa år på länge. För Allbäck blev det en fin avslutning på hans sejour i akademin för den här gången.

Under 2017 kombinerade han rollen som akademichef med rollen som verksamhetschef. Nu får den nyblivna 28-åringen ett än mer övergripande ansvar över verksamheten. I dag fredag blev det klart att Niklas Allbäck får en ny roll som ÖIS klubbchef.

– Först och främst känns det oerhört inspirerande att få detta förtroendet från föreningen. Att få frågan och möjligheten att leda det dagliga arbetet i Sveriges äldsta förening är en ynnest och ett hedersuppdrag som jag allra ödmjukast ser fram emot. Vi vet att de senaste åren efter konkursen har varit en orolig tid i vår historia och vi har många utmaningar framför oss. Jag tror däremot att vi tillsammans är på rätt väg och förhoppningsvis kan jag bidra till att föreningen kan få lugn och ro. Att vi systematiskt börjar jobba mot att återigen tillhöra svensk fotbolls absoluta finrum, säger Niklas Allbäck.

Joacim Nordh, ordförande Örgryte IS
– Niklas har visat på stor kunnighet, ett starkt driv och har hela tiden tagit ett mycket stort ansvar på kansliet och i föreningen. Han har ett väldigt stort ÖIS hjärta. Jag har stora förhoppningar på Niklas och är övertygad om att detta kommer bli bra för samtliga parter.

ÖIS Fotboll hälsar Niklas välkommen i sin nya roll och passar även på att skicka iväg ett stort grattis på födelsedagen!

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic