Nyheter


Nilsson inför derbyt: ”Största matchen i min karriär”

7 juni 2018

När Jakob Lindström var avstängd fick Simon Nilsson chansen i sin favoritroll som defensiv mittfältare. Och som han tog den. Utsedd till matchens lirare i seriefinalen mot Falkenberg senast. Nu hoppas han på en favorit i repris i Originalderbyt mot Gais tisdag 12 juni.

Derbyt är alldeles runt hörnet nu. Hur är känslan så här dagarna innan?
– Det ska bli väldigt spännande. Det är nog den största matchen i min karriär hittills som jag får vara med om på tisdag. Det ska bli väldigt spännande och väldigt roligt, säger Simon Nilsson.

Vilket är det största derbyt du har spelat innan?
– Det är nog när jag spelade i Värnamo och mötte Öster. Det är nog den största jag har spelat hittills, säger Nilsson.

Så du är lagom taggad inför tisdagen då?
– Ja, väldigt. Jag hoppas att det kommer mycket publik. Det ska bli väldigt trevligt.

Hur har träningsveckan sett ut så här långt?
– Jag tycker att träningsveckan har varit bra. Väldigt bra fart och tempo. Många som ser pigga och fräscha ut. Vi är verkligen laddade inför tisdag.

Senast blev det 1-1 i seriefinalen mot Falkenberg. Du fick pris som matchens lirare av matchvärden den gången. Hur var det att spela i den mer defensiva rollen på mittfältet?
– Det är en roll jag trivs allra bäst i och som jag vill spela mer i. Det var lite därför jag kom hit till Örgryte för att jag hade gjort det så pass bra förra året i Värnamo. Det var den rollen jag kom hit för. Det känns väldigt bra att spela i den rollen och det är ingenting nytt direkt.

Med Jakob Lindström avstängd även i derbyt mot Gais är det väl mycket som talar för att du spelar i den rollen även på tisdag va?
– Ja, förhoppningsvis blir det så. Det ska bli kul.

Hur är det att spela inför ÖIS-supportrarna?
– Jag hoppas att alla tar sig dit på tisdag och stöttar oss. Nu när vi har spelat så här pass bra tycker jag att det ska komma ännu mer publik. Även till de andra matcherna än vad det har gjort.

 

Missa inte!

SommarSällskapet – Följ ÖIS i sommar

Kolla in vår webshop Store 1887