Nyheter


Nilsson: ”Vi ska åka ner och vinna”

19 maj 2018

I senaste vinstmatchen mot Gefle kom han in som en frisk fläkt. Simon Nilsson gjorde en assist och prickade även kryssribban under sitt inhopp. I morgon vankas det toppmatch borta mot Helsingborgs IF.

Sista träningen är avslutad inför morgondagens match mot Helsingborgs IF. Hur tycker du att den gick?
– Det var en ganska lugn träning som det brukar vara dagen innan match. Inget märkvärdigt direkt utan spelarna ser hungriga ut och vi ser fram emot morgondagens match, säger Simon Nilsson.

Vad har du att säga om motståndarna Helsingborgs IF?
– Nä, jag har väl inte så mycket att säga direkt. Helsingborg är en stor klubb. För oss gäller det att gå ner och spela vårt spel. Vi vet att vi har riktigt hög högsta nivå. Vi ser positivt på morgondagens match, säger Nilsson.

Förväntad matchbild?
– Vi ska gå ner och ta tag i matchen tycker jag. Vi ska inte åka ner med någon respekt överhuvudtaget. Vi ska åka ner och vinna.

Vad säger du om säsongsinledningen med sex segrar och en oavgjord efter sju omgångar?
– Det är imponerande facit, men som sagt har vi bara spelat sju matcher och det gäller att inte ta ut något i förskott. Vi vet att alla matcher i Superettan är svåra.

Senast blev det en 3-1-vinst hemma mot Gefle. Du blev inbytt då, gjorde en assist och var nära ett väldigt fint mål. Hur kändes den matchen?
– Det var väl en kvart kvar ungefär av matchen när jag fick komma in i ett väldigt bra läge när de flyttade upp folk. Det var roligt att kunna hjälpa laget med en assist och med lite flytt kunde jag ha satt dit ett mål också. Det var synd.

Hur spelsugen är du nu?
– Jag är väldigt spelsugen nu. Som jag sa innan kommer det bli väldigt roligt och inspirerande att åka ner till Helsingborg i morgon.

 

Missa inte!

Biljetter till nästa hemmamatch: ÖIS – IFK Värnamo 23 maj

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic