Nyheter


Nu släpper vi årskorten 2020

Försäljningen av årskorten för nästa säsong är nu i full gång. Från och med i dag måndag kan du beställa ditt årskort för säsongen 2020. Inhandlar du ditt årskort innan 30 november får du dessutom rabatt.

» Beställ ditt årskort

Årskort – Östra Stå
“En enda känsla fyller Östra Stå och elden brinner i hjärtats varje vrå….”

Precis som sången beskriver finns det en speciell känsla på Östra Stå. Här dånar sången som högst och flaggorna vajar i vinden.

Som årskortsinnehavare på ståplats får du tillgång till Östra Baren där det serveras öl, vin samt alkoholfria alternativ och enklare mat. Allt som oftast ackompanjerat av diverse DJ:s från supporterled. På ståplats finns också möjlighet att handla souvenirer från såväl Balders Hage som Östra Stå.

Precis som förra året bör du vara snabb på beställningsknappen. Beställer du innan jul får du också två fribiljetter att använda när du känner för det under säsongen*

*Gäller ej eventuellt derby.

Årskort – Sittplats
Vill du sitta i solen och följa spelet från bästa möjliga vinkel? Då är det på sittplats du ska välja att köpa ditt årskort.

Som årskortsinnehavare på sittplats får du tillgång till N3-baren, ett antal kiosker och bekväma platser i söderläge. Placeringen är fri på hela långsidan vilket innebär att du själv väljer om du vill sitta på nedre etage nära dina rödblå hjältar eller föredrar överblicken på övre etage. Årskort på sittplats gäller även som entré till Östra Stå.

Beställer du ditt årskort innan jul medföljer fyra fribiljetter som går att använda på valfria matcher** och läktare* under året.

*Gäller ej Dawitläktaren
**Gäller ej eventuellt derby.

Priser

Kategori Ståplats/Klack Onumrerad sittplats Rullstol
Ordinarie (vuxen) 990 :- 1887 :- 990 :-
Studerande 990 :- 1390 :- 990 :-
Pensionär 990 :- 1390 :- 990 :-
Ungdom 7-16 år 590 :- 590 :- 590 :-
Barn under 7 år Gratis Gratis Gratis

Dessutom är det EarlyBird som gäller fram till 30 november 2019 – 100 kronor rabatt på alla kategorier.

Vi föredrar att du inhandlar ditt årskort i vår webshop Store 1887. Det är däremot även möjligt att köpa årskort uppe på ÖIS-gården om så önskas.

Sören Börjesson lyfter pokalen inför ett fullsatt Ullevi efter SM-guldet 1985.
Sören Börjesson lyfter pokalen inför ett fullsatt Ullevi efter SM-guldet 1985.

Årets årskort pryds av ÖIS-legendaren och nuvarande assisterande tränaren Sören Börjesson. Nedan följer en kortare text om Sören signerad vår historiker Pontus Forslund.

Sören Börjesson, vår mäster, vår dirigent, vår virtuos med den bländande tekniken, den enastående spelförståelsen och det unika skottet, pryder årskortet för 2020.

Släktträdet Börjessons betydelse för Örgryte IS går inte att överskatta. Bröderna Helge och Rune var tongivande i Lirarnas Lag på 1950- och 60-talen. Rune som kanonjär och skyttekung, Helge som backklippa och lagkapten.

Helges son Sören hade talang. Från juniorlaget till A-laget 1973 och sedan dess mer eller mindre bofast i startelvan, i kedjan och på mittfältet. 13 säsonger senare kröntes den rödblå spelarkarriären då han som lagkapten fick lyfta von Rosens pokal som svensk mästare inför ett fullsatt Nya Ullevi. 1985 blev den perfekta avslutningen för Mäster Sören. Få spelare i ÖIS historia har varit värda ett SM-Guld såsom han.

ÖIS-livet fortsatte med tränaruppdrag i Sällskapets ungdomsverksamhet och som assisterande tränare till A-laget. Han var med i den lagledning som var med och bärgade cupguldet 2000 och som huvudtränare fick han se sitt ÖIS fullborda den magiska vändningen mot Mjällby på Gamla Ullevi 2017 för att hänga kvar i Superettan.

Han är en av våra allra käraste profiler och har med allt sitt kunnande och sin affektion som kommit klubben till del, gjort sig förtjänt av supportrarnas förbehållslösa uppskattning.

Hans passningar, dribblingar, frisparkar och skott går till historien.
Hans hjärta är rött och blått.

Som den goda representant han är för Örgryte Idrottssällskap är han given att pryda årskortet 2020.

Text: Pontus Forslund

Missa inte!

» Årskort 2020

» Säkra din plats till ÖIS-galan 23 november

» ÖIS Member – En ny digital plattform för ÖIS:are