Nyheter


Ny junior uppflyttad till A-lagets träningsgrupp

20 september 2017

Sedan tidigare tränar Jonatan Sahrman, Victor Niklasson, Tim Stolt Hermansson och Mohamed Said med A-truppen. Nu gör Christoffer Randsalu dem sällskap och blir den femte junioren i A-lagets träningsgrupp.

Redan i början av året var Christoffer Randsalu uppe och tränade med A-laget. Sedan åkte försvararen på en skada som höll honom borta från fotbollen i flera månader. I somras var han tillbaka och ledde ÖIS till ett silver i Gothia Cup. För dryga veckan sedan var han även med och säkrade avancemanget till U19 Allsvenskan 2018.

Nu är U19-kaptenen uppflyttad till A-lagets träningsgrupp där han redan har fyra lagkamrater från U19-laget. Här är samtliga fem juniorer som tränar med A-lagets träningsgrupp.

Namn, födelseår, position
Christoffer Randsalu, 1998, mittback

En tuff mittback som även kan vikariera som ytterback om det hade behövts. Lagkapten i U19-laget. Gör nu sin andra vända i A-lagets träningsgrupp.

Jonatan Sahrman, 1998, vänsterback
Bra med båda fötterna och kan därför spela på båda sidorna. Allround då han även kan spela som yttermittfältare.

Victor Niklasson, 1998, central mittfältare
En liten krigare på mitten med stora lungor, springer mycket under matcherna. Anslöt från blåvitt inför denna säsong.

Tim Stolt Hermansson, 2000, mittfältare
Kan spela vart som helst på mittfältet. Själv föredrar han högermittfältare så han kan vika in och använda sin vänsterfot. Kom inför i år från Ytterby IS där han lirade i division 3 i fjol. Tre landslagsläger på sitt konto, senast nu i sommar. Den junior som varit uttagen i flest matcher i Superettan, nio stycken. Väntar alltjämt på sin debut.

Mohamed Said, 2000, anfallare
Vindsnabb anfallare som öst in mål i ungdomslagen i år. Inledde i U17 denna säsong – Fick debutera i Superettan i senaste hemmamatchen mot Syrianska. Strax innan debuten kritade han på ett kontrakt med ÖIS. Blev även uttagen till landslagsläger för första gången under sommaren.

 

Biljetter till Dawitmatchen mot Trelleborgs FF 26 september

Ladda ned matchaffischer till Dawitmatchen

 

Text: Johan Velagic