Nyheter


Nyförvärvet Linus Tornblad efter ÖIS-debuten

I dag onsdag stod det klart att Linus Tornblad ansluter till ÖIS. Kort efteråt gjorde han sin debut när det blev 1-1 mot IK Oddevold. Nyförvärvet hoppade in, gjorde en assist och var centimeter från att bli matchvinnare.

Hur känns det att ha skrivit på för ÖIS?
– Det känns riktigt skönt att det är klart fram till sommaren till att starta med. Sen får vi se vad det ger av. Skönt att det blev klart och att jag får tid på mig nu under försäsongen fram till seriestart. Det känns riktigt bra, säger Linus Tornblad.

Du kom in till ÖIS och började träna med laget i januari. Hur har din tid i ÖIS varit så här långt?
– Den har varit bra. Jag har känt många sedan innan, men det är en lätt grupp att komma in i och bra kvalitet på träningarna. Det har varit bra hittills, säger Linus Tornblad.

Kort efter att du officiellt blev klar för ÖIS gjorde du din debut för klubben. Hur tycker du att det gick för dig där ute?
– Det har var första matchen på väldigt länge för mig. Första matchen på ett halvår eller något sådant. Det finns mer att önska, men jag är ändå nöjd. Det blev en assist och kunde ha blivit ett mål också. Men för att vara helt nöjd hade jag velat ha lite fler en mot en och sådana grejer. Men godkänd insats.

Kan du berätta om stolpträff du hade i den 90:e minuten?
– Jag ser att (Victor) Sköld kommer att slå ett tidigt inlägg. Det blir perfekt för mig på första stolpen, jag försöker klacka den bakom ryggen, men den går i stolpen. Det hade varit ett fint avslut.

Vad är din bild överlag av dagens match mot Oddevold?
– Lite blandat. Det såg bättre ut mot Falkenberg och det är ju ett allsvenskt lag så det är lite upp och ner så här på försäsongen. Vi har en del grejer som är bra och en del grejer som är sämre. Det är en blandad försäsongsmatch.

Nu väntar Norrby IF i Svenska Cupen den 16 februari, ditt gamla lag. Hur ska det bli att dra igång tävlingssäsongen 2019?
– Det ska bli skoj, framförallt då jag kommer från Norrby från förra säsongen. Även om jag inte hann spela där så mycket så känner jag många där. Skoj att spela tävlingsmatcher och skoj att möta gamla laget igen.

Missa inte!

Oavgjort mot IK Oddevold på Valhalla IP

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats i år

Bortakortet 2019 – Häng med ÖIS på bortaplan

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887