Nyheter


Nytt samarbete med Real Sociedad: Said inbjuden till klubbens U19

4 december 2017

Mellan 11-22 december kommer Mohamed Said att åka ner till Real Sociedad och träna med deras U19-lag. Detta i ett led av samarbetet mellan ÖIS och Real Sociedad.

Mohamed Said har haft ett händelserikt och starkt år 2017. Anfallaren inledde i U17 Allsvenskan där han spottade in mål. Han tog sedan klivet upp till U19 där målfabrikationen fortsatte och hjälpte laget till serieseger och avancemang till U19 Allsvenskan 2018.

I somras blev han för första gången uttagen till P17/00-landslaget och så sent som förra månaden kom hans andra landslagskallelse. 17-åringen gjorde även debut i Superettan i höstas och blev stor hjälte i det avgörande kvalet mot Mjällby AIF när han byttes in och gjorde två mål.

Nu kommer nästa kvitto på en bra säsong för Momo. Direkt efter hans landslagsläger åker anfallaren åker anfallaren ner till Baskien och Real Sociedad. Han kommer där att träna med klubbens U19-lag 11-22 december.

ÖIS och Real Sociedad inledde ett samarbete för två år sedan. De två senaste somrarna har massvis med barn kunnat ta del av den uppskattade Camp Sociedad på ÖIS-gården. I höstas var representanter från ÖIS nere och besökte klubben i några dagar. Där utvecklades ytterligare samarbete klubbarna emellan. En punkt var att ÖIS fick skicka ner en akademispelare per år till Real Sociedad för träning med deras juniorer. Nu nyttjas den punkten.

Niklas Allbäck, akademichef Örgryte IS
– Det är oerhört inspirerande, att en av Europas bästa akademier vill se och testa en av våra framträdande unga spelare. Samarbetet ska ju vara just ett utbyte av erfarenheter och möjligheter för båda klubbarna. Att unga talangfulla spelare hos oss får denna möjlighet är en del i det stora hela.

 

Missa inte!

Fyll vår tröja med kärlek

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

ÖIS julkalender – Samtliga auktioner

 

Text: Johan Velagic