Nyheter


Oavgjort i Umeå efter två sena mål

Det blev oavgjort i Umeå efter en minst sagt sur avslutning på matchen.

ÖIS inledde sin vana trogen matchen med att stänga motståndarnas ytor framgångsrikt och i den 37:e minuten lyckades Kevin Ackermann sno åt sig en boll från motståndarens matchlinje och komma in bakom och med en lång tå peta in 0-1. Ett mål som där och då kändes fullt rättvist.

ÖIS gick till pausvila utan att ha släppt till ett enda skott mot Fredrik Anderssons mål.

Den andra halvleken fortsatte som den första och motståndarna hade svårt att komma till några lägen alls. Istället var det ÖIS som i den 67:e minuten gjorde 2-0 via en kontring då Mohamed Said kunde rulla in ett väl avvägt inspel från assistmakaren nummer ett i superettan, Anton Andreasson.

Där kändes det som spiken i kistan men hemmalaget skulle visa sig ha förmågan att komma tillbaka in i matchen. I minut 82 satte hemmaförsvararen Myroslav Mazur igång ett anfall vars avslutande inlägg han själv nickade in bakom Fredrik Andersson till 2-1.

ÖIS såg dock ut att rida ut stormen men i minut 92 kom kvitteringen efter en snabb omställning och lite flipperspel i ÖIS straffområde kunde nyss inbytte Yoel Embaye göra 2-2 för sitt Umeå.

En stor besvikelse för alla ÖIS:are såklart. Poängen gjorde dock att ÖIS avancerar en placering i tabellen och går om Östers IF upp på en 9:e plats.

Nästa match spelar ÖIS hemma mot Jönköping Södra IF på Gamla Ullevi.