ÖIS drömstart gav tre poäng mot Värnamo - Örgryte Fotboll

ÖIS drömstart gav tre poäng mot Värnamo

GAMLA ULLEVI. ÖIS pigga start med två mål efter tio minuter resulterade i tre poäng. Därmed klättrar ÖIS rejält i tabellen och är ny tabellfyra.

Snacka om drömstart. Redan efter tio minuter på Gamla Ullevi stod det 2-0 på resultattavlan efter mål av Martin Mutumba och William Atashkadeh.

1-0 kom efter 65 sekunder. Daniel Paulson fick bollen ute på sin högerkant. Den kvicke yttern utmanade, stack och slog ett inlägg till Martin Mutumba som fick stå helt fri inne i straffområdet. Med bara metern från det öppna målet gjorde anfallaren inget misstag och bredsida distinkt in ledningsmålet.

Några minuter senare var det dags igen. Målskytten Mutumba slog en hörna som tog på två (?) Värnamohänder vilket gjorde att domaren Jim Petersson pekade på straffpunkten. Fram stegade William Atashkadeh. Anfallaren, som var tillbaka i startelvan igen, kunde lugnt och behärskat lägga in 2-0 från elva meter.

Annars var inte IFK Värnamo alls ofarliga. Gästerna hade flertalet anfall och skapade väldigt många hörnor som duktige Petar Petrovic tog hand om. Den finurlige lille yttern låg bakom det mesta i anfallsväg och tog hand om alla hörnor. En av de höll på att gå in i mål direkt, men bollen tog i överliggaren och ut till en inspark. Dessförinnan hade Pär Cederqvist en farlig nick som smet precis utanför ena stopen. Därmed var halvtidsresultatet 2-0 till ÖIS.

I andra halvlek var det nästan IFK Värnamo för hela slanten. Smålänningarna hade väldigt mycket boll och var ständigt på ÖIS planhalva, men skapade inte några riktigt heta målchanser.

ÖIS stack emellan med några snabba anfall. Närmast var William Atashkadeh efter en kontring. Paulson hittade ut till nyss inbytte Sliper som slog in bollen längs marken till en framrusande Atashkadeh. Anfallaren fick en tå på bollen, men Värnamos Tobias Andersson stod för en väldigt kvalificerad reflexräddning.

Även Paulson hade en vass chans. Yttern fick en långboll som han tog med sig och avancerade mot mål. Från sidan testade han ett skott som Andersson i målet gjorde en benparad på. Värnamo hade många anfall, men kom aldrig till lägena och matchen slutade 2-0 efter de tidiga målen. Därmed är ÖIS fortsatt obesegrade på hemmaplan och klättrar ordentligt i tabellen. ÖIS är numera fyra och endast två poäng från allsvenskt kval med en match mer spelad.

Nästa hemmamatch spelas måndagen 12 juni. Då gästas ÖIS av Dalkurd på Gamla Ullevi. Ses då.

 

Örgryte IS – IFK Värnamo 2-0
2´    1-0 Martin Mutumba
10´  2-0 William Atashkadeh

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
2 David Johansson – 29 Danny Ervik – 5 Johan Hammar (K) – 18 Jacob Ericsson
14 Daniel Paulson – 8 Andreas Östling – 20 Sebastian Carlsen – 3 Johan Elmander
22 Martin Mutumba – 11 William Atashkadeh

Avbytare
12 Kristoffer Björk, 24 Fredrik Björck, 7 Daniel Sliper, 17 Emil Skogh, 19 Rasmus Bozic, 27 Jens Cajuste, 44 Alexis Yougouda Kada.

Dagens publiksiffra: 1 614.

 

Läs mer om matchen:

GP: 1, 2.

Fotbollskanalen: 1, 2.

GT

 

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – Dalkurd 12 juni

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn