Nyheter


ÖIS-duo kallad till P17-landslagsläger

Kevin Fransson och Tyler Sernling är kallade till P17-landslagsläger på Bosön 12-15 november.

I maj spelade P01-landslaget kvartsfinal i U17-EM i England. Nu avslutas ett framgångsrikt 2018 med ett läger på Bosön. Förbundskapten Tomas Turesson har kallat 68 spelare till lägret 12-15 november.

I truppen återfinns två ÖIS:are i form av Kevin Fransson och Tyler Sernling. Utöver träningar och internmatcher får spelarna även föreläsningar inom bland annat kost och idrottspsykologi.

Kevin Fransson är högerback startade i de allra flesta matcherna i U17 Allsvenskan i fjol. Totalt antecknades han för 23 matcher och tre mål. Han spelade även en del i U19-laget förra året och inför den här säsongen flyttades han upp permanent. I år har han gjort sina första a-lagsträningar och imponerat. Sedan förra året har han varit med på flertalet landslagsläger, men väntar fortfarande på sin landslagsdebut.

Tyler Sernling är gångbar på flera olika positioner. I ÖIS spelar han oftast som ytter, men har även fått chansen som anfallare. I landslaget används han dock även som högerback. I fjol smällde han in 15 mål i U17 Allsvenskan och inför i år flyttades han upp i U19-laget. Satt med på bänken i Superettan vid ett tillfället i fjol och har fyra ungdomslandskamper på sitt konto. De två senaste kom så sent som förra månaden. Var även i väg och tränade med Real Sociedads akademi i utbildningssyfte i början av november.

ÖIS säger grattis till uttagningarna och önskar båda spelarna stort lycka till under lägret.

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år
Biljetter till säsongsavslutningen mot Landskrona BoIS 10 november