Nyheter


ÖIS-duo kallad till P17-landslagsläger

16 juni 2018

Kevin Fransson och Tyler Sernling är kallade till P17-landslagets läger på Bosön 8-12 juli.

Efter U17-EM i England i maj har P01-landslaget nu bytt förbundskapten. Tomas Turesson har tagit över och till hans första samling med 01:orna har han kallat 68 spelare till läger på Bosön 8-12 juli. I truppen återfinns två ÖIS:are i form av Kevin Fransson och Tyler Sernling. Utöver träningar och internmatcher får spelarna även föreläsningar inom bland annat kost och idrottspsykologi.

Kevin Fransson är högerback startade i de allra flesta matcherna i U17 Allsvenskan i fjol. Totalt antecknades han för 23 matcher och tre mål. Han spelade även en del i U19-laget förra året och inför den här säsongen flyttades han upp permanent. Tidigare i år gjorde han även sin första a-lagsträning med ÖIS. Sedan förra året har han varit med på flertalet landslagsläger, men väntar fortfarande på sin landslagsdebut.

Tyler Sernling är gångbar på flera olika positioner. I ÖIS spelar han oftast som ytter, men har även fått chansen som anfallare. I landslaget används han dock oftast som högerback. I fjol smällde han in 15 mål i U17 Allsvenskan och inför i år flyttades han upp i U19-laget. Satt med på bänken i Superettan vid ett tillfället i fjol och har två ungdomslandskamper på sitt konto.

ÖIS säger grattis till uttagningarna och önskar båda spelarna stort lycka till under lägret.

 

Missa inte!

Biljetter till ÖIS – Norrby IF 16 juni

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic