Nyheter


ÖIS förlänger kontraktet med Arvid Sigurdsson

ÖIS Fotboll och Arvid Sigurdsson har kommit överens om en kontraktsförlängning på ytterligare två år. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2021.

Arvid Sigurdsson gjorde sina första träningar i moderklubben IF Mölndal Fotboll, men flyttade snabbt till ÖIS. Redan som tioåring anslöt Sigurdsson till Sällskapet.

Från ungdomsverksamheten vandrade han sedan hela vägen upp till akademin och sedermera a-laget. Säsongen 2016 satt den då 17-årige mittfältaren på bänken i Superettan vid två tillfällen. Året därpå drog han på sig en korsbandsskada som höll honom borta hela säsongen.

Inför fjolåret var han tillbaka lagom till P19 lagets återkomst i P19 Allsvenskan där han antecknades för tre mål på 15 matcher. När säsongen avslutades var Sigurdsson en av tre juniorer från akademin som belönades med ett a-lagskontrakt.

Efter en stark försäsong i år var olyckan framme igen för den unge yttern som åkte på ännu en korsbandsskada.

I dag torsdag skrev 19-åringen på för ytterligare två år med ÖIS. Sigurdssons nya kontrakt sträcker sig således över säsongen 2021.

Thomas Askebrand, huvudtränare
– Det var en självklarhet för mig att han skulle få förlängt. Under januari och februari innan hans skada gjorde han det jättebra och var tongivande under träningarna. Vi tror mycket på honom och är värd att få en förlängning. Det är vår kille också, han har varit i klubben länge och har stort hjärta för ÖIS. Har man oturen att åka på en sån skada kastar man inte bort människor på det viset. Så hoppas vi att han är hel till nästa år och får visa upp sig ordentligt då.

Arvid Sigurdsson
– Det är jätteskönt, speciellt efter att ha åkt på en tung skada igen och är ny i truppen inför i år. Det här visar att klubben tror på mig och det är jag väldigt tacksam för. Det är bara att fortsätta kämpa och göra rehaben sen får vi se när jag kommer tillbaka. Målet är att vara tillbaka till nästa säsong 2020, allt annat är en bonus för mig.

» Läs mer om Arvid Sigurdsson

FAKTA
Namn: Arvid Sigurdsson
Född: 8 juni 1999
Position: Yttermittfältare
Moderklubb: IF Mölndal Fotboll
Tidigare klubbar: IF Mölndal Fotboll

Missa inte!

Var med och stötta Enkronasmatchen 4 juni mot Syrianska FC

Kolla in vår webshop Store 1887