Nyheter


ÖIS förlänger kontraktet med Gustav Ludwigson

ÖIS Fotboll och Gustav Ludwigson har kommit överens om en kontraktsförlängning på två år. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2020.

Gustav Ludwigson har tagit den långa vägen till elitfotbollen. Från spel i Division 5 med Mölnlycke IF klättrade han division för division. I fjol spelade han i Division 2 med Sävedalens IF.

Förra hösten imponerade han under provspelsveckan vilket gav den rivige anfallaren ett kontrakt med ÖIS. Ett kontrakt som nu förlängs.

Ludwigson har haft en stark vårsäsong och blev snabbt en publikfavorit för sin uppoffrande spelstil och inställning ute på plan och hjärtat för ÖIS.

Så sent som i fjol stod han själv i klacken i Originalderbyt. När det vankades derby i juni tog 24-åringen själv hand om avsparken och gjorde dessutom två mål i matchen. Totalt har det blivit fem mål i Superettan där han har spelat i ÖIS samtliga matcher i år.

I dag onsdag förlängde Ludwigson sitt kontrakt med ÖIS med två år. Det nya kontraktet med ÖIS sträcker sig således över säsongen 2020.

Thomas Askebrand, huvudtränare
– Gurra har gjort det fantastiskt i år. Det är därför vi vill förlänga med honom. Det känns extra bra att han är göteborgare och att han är ÖIS:are sedan barnsben gör det hela än mer angenämt. Han har gjort en succévår måste man säga med tanke på att han kommer direkt från Division 2. Han har gjort en otroligt fin och häftig resa. Vi tror att han fortfarande är i sin linda och kan ta ännu större kliv framöver. Vi är både glada och tacksamma över att förlänga med honom. Nu hoppas jag att fler gör detsamma.

Gustav Ludwigson
– Det känns jätteskönt att få en liten trygghet. Att kunna jobba med lite mer långsiktiga mål istället för bara nästa match hela tiden, vilket också är viktigt att göra. Innan säsongen började visste jag vilken nivå jag var på. Det var en stor utmaning att komma in i en klubb i Superettan. Jag har lyckats utveckla mina svagheter och har haft väldigt bra lagkamrater som har haft stort tålamod med mig och alltid backat och stöttat mig. Jag har alltid haft ett bra bemötande från klubben, spelarna och framförallt supportrarna som har gjort att man verkligen vill stanna kvar i klubben. Nu ser vi tillsammans till att skjuta upp ÖIS i Allsvenskan inom en snar framtid.

FAKTA
Namn: Gustav Ludwigson
Född: 20 oktober 1993
Position: Anfallare
Moderklubb: Mölnlycke IF
Tidigare klubbar: Mölnlycke IF och Sävedalens IF

Missa inte!

Var med när det avgörs – Boka ditt halvårskort i dag
Biljetterna till Originalderbyt släppta – Säkra din plats i dag
Nästa hemmamatch: Helsingborgs IF 14 augusti