Nyheter


ÖIS förlänger med akademichefen Andreas Karlsson

ÖIS akademichef Andreas Karlsson förlänger sitt kontrakt. Det nya kontraktet är skrivet tills vidare och börjar gälla vid årskiftet.

I januari 2018 tog Andreas över som akademichef efter Niklas Allbäck. Efter några år som ungdomsledare tog han klivet från planen till kansliet och har sedan dess varit ansvarig för att leda och utveckla arbetet runt akademin. Nu, ett och ett halvt år senare, ser han en utveckling i akademin och väljer att förlänga med ÖIS.

– Jag tycker att vi börjar få mer struktur. Den första tiden handlade det mycket om att lära känna ledarna och få till en go grupp. Där har vi många ambitiösa ledare genom hela föreningen. Nu kan jag lägga mer tid på hur vi ska utbilda ungdomarna och ge dem en gedigen fotbollsutbildning. I dag känner jag att vi har mycket duktiga fotbollsspelare som är uppe och tränar med a-laget, och vi har fler spelare med på landslagsläger än vad vi haft tidigare. Det känner jag avspeglar att vi har bra fotbollsspelare här, säger Andreas Karlsson.

Arbetet med akademin fortsätter, och det finns tydliga mål att arbeta mot.

– Vi jobbar på att utveckla damsidan av verksamheten och få fler aktiva flickor, och att starta upp ett damlag. På killsidan vill vi få in fler egna spelare till vår elitförberedande del, spelare som gått hela vägen från pojklagen. Och så övergripande att få akademin fyrstjärnig, säger Andreas Karlsson.

Missa inte!

Var med och stötta Enkronasmatchen 4 juni mot Syrianska FC

Kolla in vår webshop Store 1887

Text: Johan Orebäck