Nyheter


ÖIS fortsatt obesegrade – 2-2 mot Landskrona BoIS

17 april 2018

ÖIS fortsätter att vara obesegrade. I tisdagens bortamatch mot Landskrona blev det oavgjort 2-2. Än en gång var det David Engström och Diego Montiel som gjorde målen för ÖIS.

Det var härliga förutsättningar för en härlig fotbollsafton nere i Skåne. Både fin gräsmatta och fint väder bjöds det på i Landskrona.

Det var hemmalaget som inledde matchen starkast. Adi Nalic hade två lägen i upptakten varav det andra var ett bra läge från nära håll inne i straffområdet. Avslutet gick dock över och Stojan Lukic behövde inte ingripa. Efter cirka 20 minuter in i matchen var Sadat Karim ytterst nära ett drömmål. Anfallarens cykelspark gick precis utanför ena stolpen.

Däremellan hade Diego Montiel ett fint läge. Bollgeniet höll i bollen länge och lurade bort flera försvarare inne i straffområdet. Till slut var det bara målvakten Kaddoura kvar. Montiel gick för en nätt chipp som räddades någon meter framför mållinjen av en Landskronaförsvarare.

Det gick mot en mållös första halvlek, men två sena mål ändrade på det. Efter en ful tackling av Monday Samuel på Jakob Lindström fick ÖIS en frispark på mittplan. Montiel visade än en gång prov på sin fina högerfot och hittade David Engström som än en gång visade prov på sin målfarlighet. Mittbacken nickade in sitt tredje mål för säsongen till 1-0 i 38:e minuten. Hans tredje mål i Superettan och därmed upp i delad skytteligaledning just där och då.

Precis innan halvtidsvisslan ljöd kunde Landskrona komma med en sen kvittering. ÖIS nickade undan en hörna. Bollen studsade ut till Alexander Tkacz som fick till en drömträff till 1-1 i den 45:e minuten. Därmed var det ett likaläge i halvtid nere i Skåne.

Efter en timmes spel hade Landskrona vänt på matchen till 2-1. Än en gång var det ett hårt långskott som letade sig in i mål. Denna gång var det skåningarnas skyttekung Sadat Karim som slog till med sitt fjärde mål för säsongen.

ÖIS jagade kvittering och bytte bland annat in Daniel Paulson som gjorde comeback. Mittfältaren var nära med en nick som gick precis utanför. Strax efteråt jobbade han fram en hörna. En hörna som Diego Montiel slog in direkt i mål till 2-2 i den 77:e minuten.

Matchen slutade med ett kryss. ÖIS första poängtapp efter de två inledande vinsterna. Redan nu på lördag 21 april ska rödblått försöka förlänga sin obesegrade svit. Halmstads BK kommer nämligen på besök till Gamla Ullevi. Biljetter till årets andra hemmamatch köper du här.

Landskrona BoIS – Örgryte IS 2-2 (1-1)
38´ 0-1 David Engström
45´ 1-1 Alexander Tkacz
59´ 2-1 Sadat Karim
77´ 2-2 Diego Montiel

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
29 Danny Ervik – 23 David Engström – 6 Hannes Sahlin
22 Filip Almström Tähti – 8 Jakob Lindström – 20 Diego Montiel – 18 Jacob Ericsson (K)
17 Emil Skogh – 96 Alibek Aliev – 7 Daniel Sliper

Avbytare
30 Oskar Blank, 9 Simon Nilsson, 10 Mohamed Said, 14 Daniel Paulson, 15 Gustav Ludwigson, 19 Jesper Jörnvik, 27 Jens Cajuste.

 

Missa inte!

Biljetter till nästa hemmamatch: ÖIS – Halmstad 21 april

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic