Nyheter


ÖIS Fotboll rekryterar Rebecca Johansson som strategiskt ansvarig för dam

ÖIS Fotboll är mycket stolta att kunna presentera Rebecca Johansson som strategiskt ansvarig för vår damverksamhet det kommande året. Rebecca kommer sedan ta en operativ roll i föreningen.

ÖIS damverksamhet är i uppstarten och 2020 är på många år ett uppstartsår men nu är en viktig pusselbit på plats. Rebecca Johansson ansluter till föreningen som strategiskt ansvarig för damsidan. Rebecca har en bakgrund inom såväl akademiska studier med en masterexamen i idrottsvetenskap, föreningslivet, Göteborgs Fotbollförbund och Svenska Fotbollsförbundet.

Andreas Karlsson som i nuläget är akademiansvarig i föreningen kommer under 2020 fortsätta ha det operativa ansvaret för damverksamhetens utveckling men Rebecca kommer redan nu in i en strategisk roll där hon tillsammans med Andreas kommer sätta ramarna för hur damverksamhetens ska fungera. Från 2020 kommer Rebecca kliva in i en mer operativ roll på ÖIS-gården.

– Det känns jätteroligt att vara här, jag känner att det är en satsning helt i min smak. Jag tycker att vi har träffat rätt på alla punkter och jag är beredd att ta mig an detta och sätta upp mål på både kort och lång sikt. Det ska bli väldigt, väldigt roligt att få använda det jag kämpat för i många år och att det blir i ÖIS känns bara än mer roligt.

– När ÖIS Fotboll nu för första gången i sin långa historia etablerar ett damlag är det viktigt att vi får in personer som har drivet och kunskapen att kunna jobba med den här satsningen både strategiskt, långsiktigt och operativt. Rebecca fyller alla de kriterier som vi sökt i rollen som ansvarig för damlaget framgent och det känns som vi träffat helt rätt, säger Niklas Allbäck, Klubbchef i ÖIS Fotboll.

Är du intresserad av att höra mer om Rebecca rekommenderar vi fredagens avsnitt av ÖIS-podden där Rebecca gästar.