Nyheter


ÖIS Fotboll söker sportchef

ÖIS Fotboll är Sveriges äldsta fotbollsförening och spelar för närvarande i landets näst högsta division, Superettan. Vi söker nu en sportchef som ska fortsätta utveckla föreningens sportsliga verksamhet för såväl vårt representationslag och vår akademi.

ÖIS har genom ett tålmodigt och gediget arbete tagit oss igenom en tuff tid i vår stolta historia. Med 12 Svenska Mästerskap är vi en av få klubbar i Sverige som får bära en stjärna på bröstet. Vi har skapat en stabil grund i Svensk Elitfotboll och söker nu efter en sportchef som kan ta oss till nästa (och nästnästa) steg och ytterligare utveckla den sportsliga verksamheten.

Du som söker ska ha en vilja och förmåga att sätta agendan för det långsiktiga arbetet och samtidigt kunna arbeta på operativ nivå. Arbetet ska genomföras i relation till vår, på årsmötet, beslutade strategi. Som sportchef hos oss blir du den som är ansvarig för att vi når kortsiktiga och långsiktiga sportsliga mål, på ett sätt som är hållbart över tid. Du är den som möjliggör för våra unga talanger att ta steget till vårt representationslag samtidigt som du, tillsammans med ledare, klubbchef och styrelse, säkerställer att spelartruppen har den sammansättning som krävs för att nå våra sportsliga mål.

För att lyckas i rollen bör du ha en gedigen erfarenhet av ledarskap, verksamhetsstyrning, förhandlingsvana, analys och uppföljning. Din roll handlar om att skapa en miljö där våra spelare, ledare och medarbetare, i och kring vår organisation, vill prestera till max. Du har också ansvar för att den budget som avsätts för den sportsliga verksamheten efterlevs. Du bör ha vana av att arbeta i komplexa och utspridda organisationer och vara införstådd i att arbetet kan innebär stor arbetsbelastning under vissa perioder. Det är inget krav, men det är en stor fördel och meriterande om du har erfarenhet från liknande arbeten i förening och/eller förbund. Utöver detta behöver du ha ett stort befintligt nätverk inom fotbollen.

Rollen som sportchef är prioriterad och det är viktigt för oss att du snabbt kommer in i rollen, visar på ett stort engagemang och tar ett stort ansvar för föreningen och dess utveckling. För oss är det självklart att du som söker delar vår värdegrund och vår vision.

Vi erbjuder vår blivande sportchef en tillsvidareanställning med oreglerad arbetstid. Som sportchef rapporterar du direkt till vår klubbchef och dina anställningsvillkor regleras i enlighet med ”Branschavtal Idrott”.

Skicka in din ansökan till ÖIS Fotboll på rekrytering@oisfotboll.se senast den 31 augusti. Din ansökan ska bestå av CV samt personligt brev. Övriga verifierande dokument kan medtagas vid en eventuell intervju. ÖIS Fotboll kan komma att göra såväl personlighetstester samt begära ut information från ex. belastningsregister samt kreditupplysning på de som är slutkandidater. Alla ansökningar kommer behandlas konfidentiellt.

Denna rekrytering sker i samarbete med Framtiden AB. ÖIS Fotboll har därigenom valt rekryteringspartner och de kanaler vi vill använda. Vi undanber oss därför kontakter med andra rekryteringsbolag eller säljare av rekryteringstjänster/annonseringskanaler.

För eventuella frågor, kontakta Niklas Allbäck, Klubbchef ÖIS Fotboll, niklas.allback@oisfotboll.se

Missa inte!

ÖIS Member – En ny digital plattform för ÖIS:are

Succé för supporterinitiativet #rödblåframtid: Över 400 000 kronor insamlat

Kolla in vår webshop Store 1887