Nyheter


ÖIS nästa nyförvärv: Daniel Sliper

20 december 2016

Örgryte IS har gjort klart med yttermittfältaren Daniel Sliper. 29-åringen kommer närmast från Assyriska FF och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Sällskapet.

ÖIS skrev i dag tisdag kontrakt med den rutinerade pjäsen Daniel Sliper. 29-åringen har hunnit med 213 matcher i superettan och har där antecknats för 33 mål och 28 assister. I allsvenskan är hans facit 2 mål och 1 assist på 33 matcher.

Daniel började spela fotboll i skånska Svalövs BK och blev sedan även skolad i Malmö FF där han gjorde sin allsvenska debut som 18-åring. Därefter har han huserat i olika klubbar i superettan samt tillbringat sju säsonger i Sundsvall där han även lirade allsvenskt. I år spelade han i Assyriska FF som åkte ur superettan. Daniel blir dock kvar i serien efter att han i dag skrev på för ÖIS. Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

– Allt har gått väldigt fort. Jag träffade Marcus Lantz i fredags och fick ett väldigt gott intryck. Dels av ÖIS-gården, men även av hur Lantz vill spela fotboll. Jag såg verkligen mig själv i det spelsättet. Nu när jag fick chansen att gå till en såpass anrik klubb som ÖIS kunde jag inte tacka nej. Känslan är riktigt god. Just nu sitter jag och tänker att jag vill fira jul med familjen, men sedan vill jag bara att allt ska komma igång. Jag vill visa upp mig och är extra sugen nu när det är en ny klubb jag kommer till, säger Daniel Sliper.

FAKTA
Namn: Daniel Sliper
Född: 23 april 1987
Position: Yttermittfältare
Moderklubb: Svalövs BK
Tidigare klubbar: Svalövs BK, Malmö FF, Falkenbergs FF, IF Limhamn Bunkeflo 07, GIF Sundsvall, Assyriska FF

ÖIS hälsar Daniel varmt välkommen till det finaste av Sällskap.

 

Text: Johan Velagic