Nyheter


ÖIS och TFF delade på poängen

Det blev en poäng på Vångavallen för ÖIS under lördagen.

Den första halvleken kommer inte gå till historien som någon av de mer sevärda halvlekarna som spelats. Ett rödblått bortalag med ambitionen att ta tag i matchen hade svårt att göra det på en matta som Adam Bergmark Wiberg senare i en pausintervju bedömde som division 5-klass på grund av dess torrhet.

Samma Wiberg skull dock visa att han kunde näta även på en sådan då han i den 65:e minuten klippte till utanför straffområdet på ett tillbakaspel av Kevin Ackermann. Bollen satt där den skulle nere vid den högra stolpen och rödblå ledning var ett faktum.

Glädjen blev dock kortvarig då hemmalaget bara två minuter senare kvitterade efter en tilltrasslad situation där Anton Lans och Arvid Brorsson blev övermannade och Erik Andersson kunde rinna igenom och trycka in 1-1 bakom en chanslös Fredrik Andersson i ÖIS-målet.

Efter målet öppnade matchen upp sig en aning, Erik Andersson var nära att göra sitt andra mål men Fredrik Andersson räddade. Dock var det ÖIS som skapade de flesta chanserna och både Adam Bergmark Wiberg och Arvid Brorsson hade lägen där en längre stortå gett dom nytt nätrassel. Först genom Bergmark Wiberg på ett inlägg från Lukas Browning och sedan Brorsson som sånär kunde peta in en förlupen boll efter en hörna.

1-1 stod sig dock matchen ut och ÖIS åker hem från Trelleborg med en poäng. Nu väntar några dagars välbehövlig vila innan det är dags för derby på Gamla Ullevi 28 september.