Nyheter


ÖIS & Robert Vilahamn går skilda vägar

13 oktober 2017

U19-tränaren Robert Vilahamn lämnar Örgryte IS. Två säsonger blev det i rödblått för den skicklige tränaren. Han avslutar sejouren i ÖIS på topp med bland annat ett allsvenskt avancemang.

Inför fjolårssäsongen anslöt Robert Vilahamn till ÖIS från Ytterby IS. 2016 deltog U19-laget inte i något seriespel, däremot blev det en DM-titel. I år har laget gått väldigt starkt. Seriesegern i U19 Division 1 innebär att U19 spelar i Allsvenskan nästa år. I somras blev det silver i Gothia Cup efter strafförlust i finalen och senare i oktober spelar laget sin andra raka DM-final.

Någon fortsättning i klubben nästa år blir det däremot inte för tränaren. 34-åringen tackar för sig och söker nu nya utmaningar.

– Oftast bryter man när det går dåligt. Nu är det inte så utan det har varit två bra år i klubben, men jag är redo för nästa steg. Jag känner mig väldigt nöjd med mina två år här i ÖIS och känner även att det är ett bra läge att se vart man kan ta vägen inom fotbollen. Jag har en ambition att komma än högre upp. Dessa två år i ÖIS har gett mig väldigt mycket. Jag är en bättre tränare i dag än för två år sedan, nu är jag redo för nästa steg, säger Robert Vilahamn.

Akademichef Niklas Allbäck
– Först och främst är det alltid tråkigt när kollegor som man jobbat väldigt nära och tätt med under en längre period går vidare i sina karriärer. Tyvärr är ju det en del av vår bransch. Robert har gjort ett förbannat bra jobb de två åren han har varit här. Vi är tacksamma för den tid, engagemang och kunskap han har bidragit med under dessa två år. Jag önskar han inget annat än ett stort lycka till i sin fortsätta tränarkarriär. Nu börjar processen att sätta organisationen för nästa år och vi kommer försöka att vara klara inom några veckor, säger Niklas Allbäck.

ÖIS tackar Robert för den här tiden. För alla hans insatser och framgångar i klubben. Vi passar även på att rikta ett stort lycka till i framtiden. Tack Robert!

 

Var med och stötta Enkronasmatchen mot Gefle 16 oktober

 

Text: Johan Velagic