Nyheter


ÖIS skriver a-lagskontrakt med Robin Glavak

ÖIS Fotboll kan med glädje meddela att klubben har skrivit ett a-lagskontrakt med Robin Glavak. 16-åringen har skrivit på ett treårskontrakt som sträcker sig över säsongen 2022. Mittbacken flyttas upp till a-laget i november.

Robin Glavak är född 2003 och spelar som mittback. Han kom till ÖIS P03-lag som 13-åring sommaren 2016. Säsongen därpå flyttades han upp till P16-laget och ytterligare ett år senare var han lagkapten i P17-laget i Allsvenskan.

Inför årets säsong flyttades han upp till P19-laget och har i år varvat spel i både P19 Allsvenskan och P17 Allsvenskan. Dessutom har han varit iväg på P03-landslagets samtliga tre samlingar under året. Han kommer senast från EM-kval 1 i Helsingborg där Sverige avancerade vidare till vårens avgörande kval Elite Round.

Nu är det dags för nästa uppflyttning. I dag fredag skrev Robin Glavak på ett treårskontrakt som sträcker sig över säsongen 2022. I november sker uppflyttningen till a-laget.

Robin Glavak
– Det är jätteroligt att få skriva på mitt första a-lagskontrakt. Det är något jag har jobbat hårt för väldigt länge. Det är stort för mig att skriva på för ÖIS då klubben betyder mycket för mig. Nu får vi se hur det går de här tre åren, jag ser fram emot det.

Andreas Karlsson, akademichef ÖIS
– Det är väldigt roligt både för de som har jobbat med Robin och Robin själv så klart. Det är glädjande att vi skriver ett långt avtal med en spelare från våra egna led. Det är en väldigt duktig fotbollsspelare med bra ledaregenskaper och en jättebra person. Fortsätter han jobba hårt ska det bli spännande att följa hans utveckling.

ÖIS Fotboll säger grattis till Robin både för a-lagskontraktet och kvalavancemanget med landslaget.

FAKTA
Namn: Robin Glavak
Född: 26 januari 2003
Position: Mittback
Tidigare klubbar: Balltorps FF (moderklubb), PR Academy

Missa inte!

» Säkra din plats till ÖIS-galan 23 november

» ÖIS Member – En ny digital plattform för ÖIS:are