Nyheter


ÖIS skriver a-lagskontrakt med tre juniorer

Inte mindre än tre juniorer från akademin skriver kontrakt och flyttas upp till a-laget. Försvararen Wilmer Simonsson och mittfältarna Otto Peterson och Arvid Sigurdsson. Samtliga har kritat på för 1+2 år med ÖIS Fotboll.

Akademin fortsätter att ta steg i rätt riktning. Som vi skrivit om tidigare har samtliga 22 spelare i U19-truppen varit uppe och tränat med a-laget. I dag fredag blev det klart att tre av dessa flyttas upp till a-laget.

Wilmer Simonsson spelar som mittback och anslöt till ÖIS som 16-åring hösten 2015 från moderklubben Öckerö IF.

Wilmer Simonsson
– Jag är oerhört stolt och glad. Det är fantastiskt kul att få skriva a-lagskontrakt med en så stor och fin förening som ÖIS. Målet nu är att fortsätta utvecklas och konkurrera om en startplats när serien drar igång.

Otto Peterson har ÖIS som moderklubb. Han började spela fotboll i Sällskapet som sjuåring och har sedan vandrat hela vägen från knattefotboll, via akademin och nu upp till a-laget.

Otto Peterson
– Det är väldigt stort för mig. Jag har spelat i ÖIS sedan jag var sju år och har jobbat för just det här kontraktet hela vägen. ÖIS har betytt jättemycket för mig och hjälpt mig att bli den spelaren jag är i dag. Det är hur stort som helst att få skriva a-lagskontrakt nu. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Nu vill jag försöka ta en plats i startelvan och utvecklas så mycket som möjligt.

Arvid Sigurdsson är en yttermittfältare som anslöt till ÖIS som tioåring från IF Mölndals Fotboll. Trots att han var borta hela fjolåret på grund av skada lyckades han kriga till sig ett a-lagskontrakt i år.

Arvid Sigurdsson
– Jag är stolt över mig själv. Från att börja i ÖIS när jag var tio år och sitta på läktaren och kolla på a-laget fram till 2016 då jag fick vara med på bänken en match som 17-åring. Från att ha varit skadad och borta hela förra året till att kämpa sig tillbaka och ta en plats i a-truppen nu…Jag känner mig stolt över mig själv. Sen är det jättekul att vi är tre juniorer som skriver kontrakt. Vi visar andra yngre spelare i akademin att det är möjligt, mycket handlar om vilja. Jag har inte så mycket förhoppningar på nästa år. Jag vill bara spela fotboll, träna och komma in i gruppen.

Samtliga kontrakt sträcker sig över nästa säsong och börjar gälla från 1 januari 2019.

Thomas Askebrand, huvudtränare ÖIS
– Det är tre ambitiösa killar med stora ÖIS-hjärtan. Trots sin ålder har de redan varit i föreningen länge. Det är livsnödvändigt att föreningar producerar egna talanger. Wilmer, Otto och Arvid är tre av våra egna unga duktiga spelare som är på frammarsch. Det är glädjande att det kommer många därefter bakom som också knackar på porten.

FAKTA
Namn: Wilmer Simonsson
Född: 20 april 1999
Position: Mittback
Moderklubb: Öckerö IF
Tidigare klubbar: Öckerö IF

FAKTA
Namn: Otto Peterson
Född: 9 april 1999
Position: Central mittfältare
Moderklubb: ÖIS
Tidigare klubbar:

FAKTA
Namn: Arvid Sigurdsson
Född: 8 juni 1999
Position: Yttermittfältare
Moderklubb: IF Mölndal Fotboll
Tidigare klubbar: IF Mölndal Fotboll

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år
Biljetter till säsongsavslutningen mot Landskrona BoIS 10 november