ÖIS skriver kontrakt med junioren Mohamed Said - Örgryte Fotboll

ÖIS skriver kontrakt med junioren Mohamed Said

ÖIS kan med glädje meddela att klubben har skrivit ett kontrakt med Mohamed Said. 17-åringen har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2018.

Mohamed Said är född 2000 och spelar som anfallare. Han kom till ÖIS i fjol från Gais. Då inledde han i U16 laget innan han under sommaren flyttade upp till U17-laget som han var med och tog upp till U17 Allsvenskan. I år inledde han i U17-laget, men avancerade sedan till U19-laget där han har fortsatt att producera mål. 17-åringen har även spelat en del U21-matcher och målat där med.

Hans säsong så här långt har inte gått obemärkt förbi och tidigare i år blev han uttagen till P17-landslagsläger på Bosön. Dessutom har han hunnit att sitta med på bänken i en match i Superettan i år, borta mot Åtvidaberg.

Så sent som i lördags nickade han in det matchvinnande målet i U19-seriefinalen mot Helsingborgs IF. Se målet här. I och med segern är laget nu ytterst nära U19 Allsvenskan 2018. Därmed kan han för andra året i rad vara med och bidra till att ytterligare ett akademilag i ÖIS når Allsvenskan.

ÖIS och Mohamed Said har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig fram till 2018-12-31. Kontraktet är till en början ett U-lagskontrakt som senare kan utvecklas till ett lärlingskontrakt. Redan i morgon torsdag börjar Said att träna med A-laget och kommer att göra så säsongen ut.

Mohamed Said:
– Jag är väldigt glad. Jag vill komma till A-laget så fort som möjligt och börja träna och spela matcher med dem. Det har gått bra för mig och både U17- och U19-laget denna säsong. Jag tror att det kommer vara lite snabbare tempo i A-laget, men jag hoppas att jag klarar av det.

Verksamhetschef Niklas Allbäck:
– Det är glädjande att vi har kommit överens med Mohamed om ett professionellt avtal. Detta möjliggör att vi kan satsa vidare på en av akademins mest framstående talanger. Att vi i lugn och ro kan jobba vidare med Mohameds långsiktiga fotbollsutbildning.

 

Fakta
Namn:
Mohamed Said
Född:
10 januari 2000
Position:
Anfallare
Tidigare klubbar:
Gais

 

Biljetter till nästa match: Örgryte IS – Syrianska FC 10 september

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn