Nyheter


ÖIS skriver ungdomskontrakt med Robin Glavak

27 februari 2018

ÖIS har skrivit ett ungdomskontrakt med U17-lagets Robin Glavak. Mittbackens avtal är skrivet på 2+1 år.

Robin Glavak är född 2003 och spelar som mittback. Han kom till ÖIS P03-lag som 13-åring sommaren 2016. I fjol var han uppflyttad i U16-laget som efter en fantastisk avslutning tog sig till slutspelet. Glavak fick vid flera tillfällen förtroendet som lagkapten under föregående säsong. Mittbacken var även uppe i U19-laget på en träning och antecknades även för en match i DM med just U19-laget.

I år är han uppflyttad i U17-laget som gör sin andra raka säsong i U17 Allsvenskan. Under försäsongen har han hittills spelat merparten av matcherna med bindeln runt armen.

Förra veckan skrev Glavak på ett ungdomskontrakt med ÖIS på två år, med option för ytterligare ett år. Kontraktet gör att ÖIS långsiktigt kan jobba vidare tillsammans med att i huvudsak utbilda Robin i sin fortsatta fotbollsutveckling.

Robin Glavak:
– Det är jättestort för mig att få skriva kontrakt med ÖIS. Det betyder jättemycket för mig. Det känns väldigt bra att de tror på mig och ger mig denna möjlighet. Mitt mål under året är att få spela så mycket som möjligt i U17 Allsvenskan och utvecklas så mycket jag kan. Det är bara att köra på nu.

Spelarutvecklare Hans Gren:
– Robin är en spelare som har egenskaper som stämmer in på samtliga kriterier vi har på att vara en talangfull spelare. Han har en tidig mognad, inte bara det fysiska. Han är även väldigt långt framme i sättet han agerar ute på plan. Det är en spännande kombination. Det är en spelare som läser spelet väldigt bra, har en fin speluppfattning i sitt defensiva spel och är följsam. Han är heller inte rädd att ta initiativ i det offensiva genom sitt passningsspel. Dessutom har han fina ledaregenskaper och är en ledare på plan. Vi är väldigt glada över att ha skrivit ungdomskontrakt med Robin.

FAKTA
Namn: Robin Glavak
Född: 26 januari 2003
Position: Mittback
Moderklubb: Balltorps FF
Tidigare klubbar: Balltorps FF, PR Academy