Nyheter


ÖIS spelar i Superettan 2018

11 november 2017

GAMLA ULLEVI. Vad var det som hände? ÖIS vände och vann mot Mjällby. ÖIS spelar i Superettan även 2018. 17-årige Mohamed Said kommer in och gör två mål. Hakeem Araba avgör förlängningen i 119:e minuten. Osannolikt drama. Osannolikt!

ÖIS inledde matchen oerhört fokuserat och tog tag i taktpinnen direkt från avspark. Det skapades även chanser genom Daniel Sliper. Efter en läcker cross från Daniel Paulson tog Sliper med sig bollen in i straffområdet och gick på avslut, utanför. Kort därefter fick han ett nytt läge efter ett fint inlägg från Rasmus Bozic. Sliper fläkte sig och fick till en nick som gick strax över.

Mjällby åt sig in i matchen som var chansfattig. Efter en halvtimme tilldelades Mjällby en straff. Fredrik Björck drog i Joel Enarsson och domaren pekade på straffpunkten. Stojan Lukic stod för en jätteräddning på Oskar Sverrissons straff, men returen kunde slås in av Granit Stagova. 0-1 i den 32:a minuten, 1-3 totalt.

ÖIS hade svårt att komma till lägen och 0-1 stod sig halvleken ut. Inför sista 45 minuterna var ÖIS piskade till att göra minst två mål för att vara kvar i Superettan 2018.

Spelet var fortsatt krampaktigt även efter halvtidsvilan. Efter knappa timmen gjorde ÖIS ett dubbelbyte. Både Emil Skogh och Mohamed Said kom in. Bägge spelarna kom med varsitt avslut per omgående. 17-årige Said var närmast med ett lurigt avslut där Jesper Johansson i Mjällbymålet gjorde en bra räddning på.

ÖIS fick en injektion av dubbelbytet och Said var ett ständigt hot mot backlinjen. Till slut kom även utdelningen. Efter ett fint inlägg från Hannes Sahlin kunde Said behärskat nicka in kvitteringen till 1-1 i den 70:e minuten.

ÖIS fortsatte att trycka på och jagade frenetiskt ett ledningsmål för att få till en förlängning. Sebastian Carlsen var nära med en halvvolley som precis gick utanför ena krysset. Men ledningsmålet skulle komma.

I den 83:e minuten slog han till igen. 17-årige junioren Mohamed Said. Anfallaren fick bollen på högerkanten, vek in i plan och avlossade ett skott. Bollen touchades via ett Mjällbyhuvud och gick in i mål via ribban och in. Momos två mål betydde 2-1 och förlängning. Även efter ledningsmålet fortsatte ÖIS att gå för ett avgörande. Bollen ville inte in och matchen gick till förlängning.

Väl i förlängningen var det ÖIS som fortsatte att gå framåt. Straffläggningen kröp sig allt närmare, men då klev Hakeem Araba fram. På ett inlägg från Skogh slängde sig Araba och kunde trycka in matchavgörande 3-1 framför en euforisk ÖIS-klack. Hela Gamla Ullevi exploderade i ett enda stort måljubel.

Den sista minuten av förlängningen försvann snabbt och ÖIS höll undan. ÖIS reste sig och vände. ÖIS är klara för spel i Superettan även 2018. Stort tack för allt denna säsong!

 

Örgryte IS – Mjällby AIF 3-1
32´   0-1 Granit Stagova
70´   1-1 Mohamed Said
83´   2-1 Mohamed Said
119´  3-1 Hakeem Araba

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
14 Daniel Paulson – 24 Fredrik Björck – 5 Johan Hammar (K) –6 Hannes Sahlin
7 Daniel Sliper – 20 Sebastian Carlsen – 19 Rasmus Bozic – 18 Jacob Ericsson
10 Hakeem Araba –27 Jens Cajuste

Avbytare
12 Kristoffer Björk, 2 David Johansson, 29 Danny Ervik, 8 Andreas Östling, 9 Albin Skoglund, 17 Emil Skogh, 25 Mohamed Said.

Dagens publiksiffra: 3 264.

 

Återupplev den magiska lördagen här!

 

Text: Johan Velagic