Nyheter


ÖIS spelar U19 DM-final mot IFK Göteborg

24 oktober 2017

I morgon onsdag 25 oktober är det DM-final. För andra året i rad har ÖIS U19 tagit sig till final. Nu ska laget försöka att försvara sin titel mot IFK Göteborg. Avspark 19.00 i Prioritet Serneke Arena.

IFK Göteborg – Örgryte IS
Vad: U19 DM-final
Tid: Onsdag 25 oktober kl. 19.00
Plats: Prioritet Serneke Arena, Kviberg

ÖIS U19 har stått för en imponerande stark säsong. Seriesegern i Division 1 säkrades med två omgångar kvar vilket innebär att laget är klara för U19 Allsvenskan 2018. I Gothia Cup blev den en fin andraplats och silvermedaljer efter en snöplig strafförlust i finalen. När säsongen nu går in i den slutgiltiga spurten är det dags för en ny final. DM-final mot IFK Göteborg i morgon onsdag.

I fjol spelade ÖIS hem titeln efter klara 4-1 i finalen mot Utsiktens BK på ett kylslaget Valhalla IP. I morgon väntar ännu en final i turneringen mot blåvitt inne i Prioritet Serneke Arena. Ett IFK Göteborg som även de har haft ett starkt år. Bara dagar efter DM-finalen spelar de SM-final mot Elfsborg. Det är alltså upplagt för en riktig fotbollsfest.

– Det ska bli väldigt kul. Roligt med en ny final, förhoppningsvis kan vi försvara vår titel och slå IFK Göteborg som är ett stans stora lag, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

 

ÖIS väg fram till finalen
Åttondelsfinal: GFF/Azalea BK – Örgryte IS 1-2
ÖIS målskyttar: Carl Forssell, Kasper Davidsson.

Kvartsfinal: Askims IK – Örgryte IS 1-2
ÖIS målskyttar: Omar Conteh, Marwin Leidewall.

Semifinal: Qviding FIF – Örgryte IS 0-0 (9-10 efter straffar)

IFK Göteborgs väg fram till finalen
Åttondelsfinal: Landvetter IS – IFK Göteborg 0-3
IFK:s målskyttar: Emil Holm, Anton Friberg, Fonti Kanu.

Kvartsfinal: IFK Göteborg – Torslanda IK 4-0
IFK:s målskyttar: Ibrahima Bah 4.

Semifinal: IFK Göteborg – Utsiktens BK 4-0
IFK:s målskyttar: Benjamin Nygren 4.

Passa på att ta er till Prioritet Serneke Arena och heja fram våra duktiga U19-killar. Fritt inträde gäller. För er som inte kan ta er till finalen kommer vi att liverapportera från matchen på akademins twitterkonto @OISAkademi. Ses i morgon. Framtiden är vår!

 

Biljetter till årets sista hemmamatch mot Helsingborgs IF 29 oktober

 

Text: Johan Velagic