Nyheter


Viktig seger för ÖIS borta mot Västerås SK

ÖIS tog en nödvändig seger mot Västerås SK i en fart- och känslofylld match.

ÖIS gick in i dagens match med en stor press på sig med tanke på det prekära läget. De övriga resultaten under denna omgången innebar att ÖIS trillat ner på en 14:e-plats och en vinst var ett måste.

Matchens betydelse var något som speglade av sig i spelet, i positiv bemärkelse. ÖIS spelade med mycket energi och vilja, sprang mer och var först på bollen i de flesta situationerna. Något som går att känna igen från ett antal matcher under säsongen, men då utan att få någon direkt utdelning. Idag lyckades man konvertera chanserna till mål.

I den 16:e minuten krigade sig Adam Bergmark Wiberg fram i en löpduell, lyckades hålla balansen och skjöt in ledningsmålet. Efter målet inleddes en period av grinigheter, duellerna var många och var ofta i närheten av ÖIS gamle spelare Filip Almström Tähti.

Det var dock inte bara dueller, bland annat bjöd Herman Sjögrell på en delikatess som finns länkad nedan. Sjögrell som för övrigt gjorde sin första start för Sällskapet dagen till ära och stod för en bra insats. Sedan, i den 33:e minuten kom 0-2. Ett fint inlägg signerat Danny Ervik nådde lagkapten Paulson som stod för en kraftfull nick in i mål.

Hemmalaget var nära en reducering med 5 minuter kvar av den första halvleken, men Fredrik Andersson var nere snabbt vid stolproten och räddade bollen. ÖIS kunde därav gå in i halvtidsvilan med en tvåmålsledning.

Andra halvlek var av annan karaktär och Västerås tilläts hålla i bollen allt mer samtidigt som ÖIS backade hem och låg tätt mellan lagdelarna för att försvara ledningen. Trots övertaget vad gäller bollinehavet lyckades VSK aldrig komma riktigt nära. Istället lyckades ÖIS uttöka i den 88:e minuten. En kontring där Browning Lagerfeldt hittade Hannes Sahlin som drog till direkt med sin vänsterfot i borte och firade målet med ett finger upp mot skyn.

Denna oerhört viktiga seger innebar att ÖIS avancerar upp i tabellen och till en 10:e plats. Det är nu 2 omgångar kvar av denna säsong, nästa match spelas den 28 november borta mot redan uppflyttningsklara Halmstad BK.