Nyheter


ÖIS tecknar samarbetsavtal med Real Sociedad

På bilden: Ricardo Heras (koordinator), Angel Oyarzun (vicepresident Real Sociedad), Niklas Allbäck (klubbchef ÖIS) & Hans Gren (utvecklingschef ÖIS akademi).
På bilden: Ricardo Heras (koordinator), Angel Oyarzun (vicepresident Real Sociedad), Niklas Allbäck (klubbchef ÖIS) & Hans Gren (utvecklingschef ÖIS akademi).

ÖIS Fotboll och Real Sociedad har signerat ett samarbetsavtal med varandra. Klubbarna kommer fortsätta att arbeta tillsammans för att dela med sig av erfarenheter och kunskap i olika områden.

Den första kontakten mellan ÖIS och Real Sociedad togs år 2016. Under de tre senaste säsongerna har ÖIS arrangerat Camp Sociedad på ÖIS-gården med instruktörer från Real Sociedads högt ansedda akademi.

Samarbetet har utvecklats med tiden. Totalt har tre olika juniorer från ÖIS akademi åkt över till Spanien och tränat med Real Sociedads akademilag i utbildningssyfte. I fjol var även ÖIS a-lag i väg på träningsläger i Baskien och hade då tillgång till Sociedads träningsanläggning Zubieta. Även partners hade möjlighet att åka med till San Sebastián där fotboll och utflykter varvades med kulinarisk njutning.

Ricardo Heras, tidigare vd på Adiga, nu avdelningschef på Devport
– Efter tre års arbete är det väldigt skönt att kunna få till ett skriftligt samarbetsavtal. Det är ett kvitto på klubbarnas fina relation gentemot varandra och bekräftar viljan att fortsätta samarbeta och utvecklas tillsammans. Båda klubbarna kan lära från varandra och det ger bra möjligheter för våra ungdomar att utvecklas ytterligare.

Niklas Allbäck, klubbchef ÖIS
– Känslan att få detta klart, med vetskapen att vi tillsammans med Real Sociedad nu kan jobba långsiktigt med en tydlig och strategisk målbild där utveckling och erfarenhetsutbyte är nyckelord känns oerhört glädjande och stimulerande. Nu blir det upp till oss att verka och jobba för att detta skall bli något bra tillsammans med La Real och fortsätta på den inslagna vägen.

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats i år

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887

Läs om ÖIS nyförvärv 2019