Nyheter


ÖIS-trio kallad till P00-landslagsläger

2 mars 2018

Tim Stolt Hermansson, Mohamed Said och debutanten Oskar Blank. Samtliga är uttagna till läger för P17/00-landslaget. Lägret hålls på Bosön 19-22 mars.

Under fredagen presenterade förbundskapten Viktor Eriksson en 66-man stor trupp till Bosönläger för spelare födda 2000. ÖIS fick med tre spelare i truppen i form av Tim Stolt Hermansson, Mohamed Said samt Oskar Blank som nu fick sin första kallelse.

Oskar Blank
Målvakt som inför 2016 anslöt från FC Amhult. Spelade mestadels av året i U17 Allsvenskan, men testade även på spel uppe i U19. Var med på flertalet a-lagsträningar under fjolåret och blev uttagen till en match i Superettan, Östers IF borta. Gjorde sin a-lagsdebut i årspremiären förra månaden då han stod andra halvlek mot Sävedalens IF och höll nollan intakt. Gör nu sitt första läger med P00-landslaget. Tidigare har målvaktskollegan Hjalmar Bäckström varit med på två landslagsläger. Hyfsat bra konkurrens på målvaktssidan i U19-laget hos ÖIS.

Tim Stolt Hermansson
Mittfältare som anslöt från Ytterby IS inför 2017. Var med och bärgade seriesegern för U19 i fjol som innebar avancemang till U19 Allsvenskan 2018. Kan spela både centralt och ute på en kant. Var uppe och tränade en hel del med a-laget förra året och var även med på bänken i Superettan flest gånger av samtliga juniorer. Gjorde sin a-lagsdebut i en träningsmatch mot mot Uddevalla under försäsongen 2017. Har flertalet landslagsläger på sitt konto, men väntar fortfarande på debuten.
Läs mer om Tim i vår artikelserie #FramtidenÄrVår.

Mohamed Said
Anfallare som anslöt till ÖIS U16 från Gais 2016. Momo inledde 2017 med spel i U17 Allsvenskan och avslutade densamma med att bli stor ÖIS-hjälte i kvaldramat mot Mjällby. 17-åringen byttes som bekant in i matchen och vände 0-1 till 2-1 genom två mål och tog matchen till förlängning som ÖIS senare vann och blev kvar i Superettan 2018. Öste in mål i både U17 och U19 och flyttades upp i a-lagets träningsgrupp i höstas samtidigt som han skrev på ett ungdomskontrakt med ÖIS. Gjorde sin debut i Superettan mot Syrianska genom ett inhopp. Landslagslägret är hans tredje efter att ha blivit uttagen för första gången sommaren 2017.

ÖIS Fotboll säger grattis och önskar killarna stort lycka till på lägret!

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic