Nyheter


ÖIS-trio kallad till P00-landslagsläger

24 november 2017

Hjalmar Bäckström, Tim Stolt Hermansson och Mohamed Said. Samtliga är uttagna till läger för P17/00-landslaget. Lägret hålls på Bosön 7-10 december.

Under fredagen presenterade tillförordnade förbundskaptenen Jesper Ljung en 66-man stor trupp till Bosönläger för spelare födda 2000. ÖIS fick med tre spelare i truppen, flest av samtliga Göteborgsklubbar. De uttagna ÖIS-spelarna är Hjalmar Bäckström, Tim Stolt Hermansson och Mohamed Said.

Hjalmar Bäckström
Målvakt som inför i år anslöt från Mölnlycke IF. Spelade mestadels av året i U17 Allsvenskan, men testade även på spel uppe i U19. Var med på flertalet a-lagsträningar under året och blev uttagen till två matcher i Svenska Cupen. Gjorde även sin a-lagsdebut under försäsongen i en träningsmatch mot Uddevalla. Detta är målvaktens andra landslagsuttagning, den första kom tidigare i somras.

Tim Stolt Hermansson
Mittfältare som anslöt från Ytterby IS inför i år. Var med och bärgade seriesegern för U19 i år som innebar avancemang till U19 Allsvenskan 2018. Kan spela både centralt och ute på en kant. Har varit med och tränat permanent med a-laget sedan sommaren och har blivit uttagen till flertalet matcher i Superettan i år. Gjorde precis som Bäckström sin a-lagsdebut i träningsmatchen mot Uddevalla tidigare i år. har flertalet landslagsläger på sitt konto, men väntar fortfarande på debuten.
Läs mer om Tim i vår artikelserie #FramtidenÄrVår.

Mohamed Said
Anfallare som i år gjorde sin andra säsong för ÖIS, anslöt från Gais. Momo inledde 2017 med spel i U17 Allsvenskan och avslutade densamma med att bli stor ÖIS-hjälte i kvaldramat mot Mjällby. 17-åringen byttes som bekant in i matchen och vände 0-1 till 2-1 genom två mål och tog matchen till förlängning som ÖIS senare vann och blev kvar i Superettan 2018. Öste in mål i både U17 och U19 och flyttades upp i a-lagets träningsgrupp i höst samtidigt som han skrev på ett ungdomskontrakt med ÖIS. Gjorde sin debut i Superettan mot Syrianska genom ett inhopp. Landslagslägret är hans andra efter att ha blivit uttagen för första gången i somras.

ÖIS Fotboll säger grattis och önskar killarna stort lycka till på lägret!

 

Landslagsuttagningarna avrundar en härlig vecka för akademin

Filip Stenström ny assisterande i U17

Landslagsmeriterade Fonti Kanu klar för U19

ÖIS-duo kallad till P01-landslagsläger

 

Text: Johan Velagic