Nyheter


ÖIS uttalande angående Fotbollskanalens artikel

Nedan följer ett pressmeddelande från ÖIS efter gårdagens artikel från Fotbollskanalen efter matchen mot Jönköpings Södra IF i Svenska Cupen.

Sent i söndags publicerade Fotbollskanalen en artikel där två spelare från Jönköpings Södra IF uttalade sig om att de blev utsatta för rasistiska påhopp från ÖIS-supportrar. Något vi från ÖIS Fotboll ser på med största allvar.

ÖIS Fotboll tar kraftigt avstånd från all form av rasism. Rasism hör inte hemma någonstans. Inte på läktarna. Inte hos ÖIS. Inte i samhället. Ingenstans.

ÖIS är en inkluderande förening med en klar och tydlig värdegrund där alla välkomnas oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, könsidentitet och sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar. Alla är välkomna i ÖIS Fotboll.

Så fort vi fick kännedom om artikeln i Fotbollskanalen började vi undersöka saken. Vi har bland annat pratat med en del förtroendevalda supportrar som var på plats på Valhalla IP under matchen . Vi har pratat med arenapersonal och med spelare. Än så länge har ingen av de vi har pratat med hört något rasistiskt under matchen.

Vi har även kollat igenom hela sändningen från CMore i efterhand. Från tv-sändningen kunde vi heller inte höra något rasistiskt från matchen.

Vi inväntar i dagsläget in fler svar från andra personer som var på plats under söndagens match. Vi har även kontaktat Jönköpings Södra IF och bett om en mer utförlig beskrivning från deras sida i förhoppning om att kunna hitta och identifiera den/de skyldiga.

Vi har även begärt ett yttrande från domarna i frågan. Vi kommer även begära in redogörelser från fler förtroendevalda, säkerhetsvakter, ordningsvakter, arenapersonal med flera som kan ha hört något under matchens gång.

Vi kommer fortsätta att undersöka och verkligen gå till botten med detta. ÖIS står upp för allas lika värde. ÖIS står upp mot rasism och kommer alltid att göra så. Vi är ÖIS och i ÖIS är alla välkomna.

ÖIS Fotboll