Nyheter


Oliver “Oliboli7” Uttgren går vidare i karriären

Oliver Uttgren och ÖIS har i samförstånd valt att inte förnya kontraktet som spelare för ÖIS esport under FIFA21-säsongen.

Som ni säkert vet blev FIFA20-säsongen en stor succé för Sällskapet med vinst i Malmö Invitational, AIK Invitational, eAllsvenskan cup men framförallt eAllsvenskan. Nu lämnar tyvärr en av Sällskapets spelare för nya äventyr.

Oliver Uttgren anslöt till Örgryte esport inför FIFA20-säsongen från Jönköping Södra IF:s organisation. FIFA20-säsongen blev en framgångssaga för Oliver med topplaceringar i flertalet turneringar såväl nationellt som internationellt. Bland annat en fjärdeplats i FCC4, (FIFA competitive clubs deltävling 4) vald till eAllsvenskans MVP och avancemang till en 14:e plats på världsrankingen.

Men nu lämnar Oliver dock för nya äventyr.

Rasmus Henriksson, manager ÖIS eSport

-Det är så klart tråkigt att Oliver inte kommer vara en ÖIS-spelare på helt och hållet nästa år. Men med de fantastiska resultaten han gjorde under förra säsongen är det självklart att de stora esportorganisationerna kallar. Som tur är för oss får inte esportlag spela i eAllsvenskan så vi hoppas såklart att Oliver spelar för oss där.

Oliver Uttgren

– Jag har haft ett fantastiskt år i ÖIS. De resultaten jag uppnått både personligt och med laget var över förväntan. Det hade inte varit möjligt utan stödet från ÖIS, mina lagkamrater och alla supportrar. Det känns lite trist att inte vara en del av organisationen på heltid nästa år, men jag flyttar till Göteborg i höst så jag kan nog inte se mig spela för någon annan svensk klubb än ÖIS i eAllsvenskan. ÖIS har verkligen blivit min klubb efter det här året så jag kommer att gå så många matcher jag kan när publiken släpps in igen.

Vi önskar Oliver lycka till i sin nästa klubb och fortsatta karriär.

ÖIS esport fortsatt ambitionen är att Oliver ska kunna representera föreningen i turneringen eAllsvenskan då rena esportlag inte är tillåtna där. I övriga tävlingar nationellt och internationell kommer Oliver dock från och med nu tävla för en annan organisation.