Nyheter


Örgryte IS förlänger kontraktet med Jens Cajuste

30 december 2017

Örgryte IS och Jens Cajuste har kommit överens om en kontraktsförlängning. Ynglingen förlänger sitt kontrakt med ett år över 2018.

Jens Cajuste började att spela fotboll borta i Kina och Sports Beijing som knatte. Några år senare flyttade familjen hem till Sverige och Jens fortsatte med fotbollen i ÖIS. Redan som tioåring anslöt han till Sällskapet.

Mittfältaren har sedan tagit sig igenom hela akademin och fram till a-laget. I fjol gjorde han sin debut i Superettan och belönades även med ett a-lagskontrakt inför 2017. I år gjorde han två starter och tre matcher totalt i Superettan. 18-åringen fick även förtroendet från start i den helt avgörande kvalmatchen hemma mot Mjällby.

Nu står det klart att ÖIS förlänger kontraktet med Jens Cajuste med ett år. Det nya avtalet sträcker sig således över säsongen 2018.

Thomas Askebrand, tränare Örgryte IS
– Jens är ett jättespännande framtidsnamn. I år har jag bara sett honom spela en gång, men det gav verkligen mersmak måste jag säga. Han visade prov på jättebra egenskaper. I grunden ser jag honom som en offensiv mittfältare, men han har storleken och närkampsspelet för att klara av en roll som balanserade innermittfältare också.

Jens Cajuste
– Det ska bli kul att få fortsätta i ÖIS, verksamheten jag har tillbringat en stor del av mitt liv i. Det känns som rätt ställe för mig att vara på för att utvecklas till en bättre spelare. Det är mitt mål nästa år, att utvecklas och bli en bättre spelare. Att lära mig av mina lagkamrater och tränare som finns i laget.

 

Missa inte!

Fyll vår tröja med kärlek – Sätt ditt namn på den vackraste matchtröjan

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic