Östling: "Skönt som fan med tre poäng" - Örgryte Fotboll

Östling: ”Skönt som fan med tre poäng”

I går bärgades tredje 2-1-vinsten på hemmaplan denna säsong. Som vanligt stod Andreas Östling för en gedigen insats på mitten och var den som ordnade Falkenbergs första utvisning. Två minuter senare fick ÖIS in segermålet.

2-1-vinst hemma mot Falkenberg. Hur är känslan så här direkt efter match?
– Jätteskönt med tre poäng. Det var det vi behövde och det vi ville. Det var det alla kom hit ifrån…eller för. Nu är jag trött efter 90 minuter. Men skönt som fan med tre poäng och vi spelar bra också. Det är en extra bra känsla, säger Andreas Östling.

Ja, vad är din bild av matchen?
– Jag är dålig på att recensera match egentligen, men min bild är att det är en rättvis seger. Vi börjar bra med första halvlek, sen får de ett mål tidigt i andra. Sen rycker vi upp oss, tar tag i det igen och får in 2-1. Sen ska vi hålla upp spelet bättre när vi är en man mer och rulla ut dem och låta dem springa istället för att backa hem. Vi blir lite fega och slår lite längre istället, inklusive jag. Det är någonting vi kan jobba på, men sett över hela matchen är jag jättenöjd.

Falkenberg åkte på en utvisning efter en tackling på dig. Kan du ta oss igenom den situationen?
– Det var en klassisk utvisningssituation. Jag har åkt på den själv flera gånger. Man får en för lång touch och sen vill man rädda upp det. Jag hinner först in i situationen. Jag ser att han får en för lång touch och sen försöker rädda upp det genom att glidtackla. Jag blir först på den och jag vet inte om det var dobbarna först eller inte. Domaren anser väl att det är farligt spel kanske. Jag trodde först inte att det skulle bli rött direkt. Sen hörde jag publiken när jag låg där och då förstod jag att det blev rött.

Snart är det dags för en ny match. På söndag är det Syrianska borta. Tankar inför det?
– Kul med match igen. Man vill ja match hela tiden. Det är roligare att spela match än att träna. Jag tycker att det är perfekt. Då kan man ta ut sig allt på match och sen går vi ner och gör lite lugnare träningar och känner på boll innan det är dags igen. Det ska bli skitkul med match igen.

 

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – IFK Värnamo 25 maj

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn