Nyheter


Otto Peterson lånas ut till Västra Frölunda IF

ÖIS Fotboll och Västra Frölunda IF samt spelaren Otto Peterson har kommit överens om att den centrala mittfältaren lånas ut till Division 2-klubben under resten av säsongen.

Otto har tillhört föreningen sedan fotbollsskolan och herrarnas A-trupp sedan hösten 2018. För att innermittfältaren ska få värdefull speltid i seniorsammanhang detta år då U21-serien inte spelas lånas han nu ut till Västra Frölunda IF där forna ÖIS-ledarna Fredrik Björk och Dime Jankulovski ingår i ledarstaben.

Lånet gäller säsongen ut och Otto kommer spela matcher med Västra Frölunda men fortfarande träna minst ett tillfälle i veckan på ÖIS-gården.

Otto Peterson:

– Det känns väldigt bra, har inte fått mycket speltid i år och kände därför att ett lån kunde vara bra för min utveckling. Västra Frölunda hörde av sig tidigt och jag bestämde mig snabbt att det var det bästa alternativet för mig.

Igor Krulj:

– I samförstånd med Otto har vi kommit överens om att Otto behöver spela matcher för att fortsätta sin utveckling som fotbollsspelare. Vi är glada att vi kom överens med just Västra Frölunda då det är en förening med en ledarstab som har god kännedom om Otto och vad han behöver för att utvecklas.