Nyheter


Succé för supporterinitiativet #rödblåframtid

Under torsdagskvällen startade Fredrik Hansson ett supporterinitiativ där folk swishar in valfritt belopp under hashtagen #rödblåframtid. Hittills har initiativet inbringat över 400 000 kronor som ska främja ÖIS Fotbolls framtid.
– Det är en otrolig respons, men samtidigt är jag inte förvånad. Det finns en stor kraft i föreningen och bland supportrarna, säger supportern och initiativtagaren Fredrik Hansson.

Som knatte började Fredrik Hansson spela fotboll i ÖIS ungdomsverksamhet och varit ÖIS:are sedan dess. I torsdags startade han ett supporterinitiativ, en swishinsamling som ska gynna ÖIS Fotbolls framtid.

– Det är någonting jag har gått och tänkt på ett bra tag. Det har gjorts insamlingar förut när det har gått sämre, nu tänkte jag att det hade varit bra med en insamling när det går bättre. Tanken är att detta blir en plattform där supportrar och medlemmar jobbar proaktivt för att hjälpa föreningen till att bli starkare och bättre. Att vi passar på att bygga vidare nu när vi är på rätt väg, säger Fredrik Hansson.

Initiativet och har spridit sig som en löpeld bland ÖIS-supportrar på sociala medier under hashtagen #rödblåframtid. På två dygn har det hittills samlats in över 60 000 kronor.

– Det är en otrolig respons, men samtidigt är jag inte förvånad. Det finns en stor kraft i föreningen och bland supportrarna. Sen är det helt otroligt att människor är villiga att skänka pengar till ÖIS. Att de engagerar sig, är positiva och sprider budskapet. Det är helt otroligt att vi från ingenstans under två dygn här i juli lyckats dra in över 60 000 kronor. Jag är stolt över att få vara en del av den fina gemenskapen. Detta är något vi gör tillsammans och som är väldigt enande. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att samla in mer pengar nu, säger Fredrik Hansson.

Vad hoppas du pengarna ska gå till?
– Pengarna är inte öronmärkta till något speciellt, det finns inget ultimatum. Utan detta samlar vi in för att främja klubbens framtid. Det är mest demokratiskt att vi alla skänker pengar utefter våra egna förmågor och sen tillsammans ser vad man kan göra med pengarna framöver, säger Fredrik Hansson.

ÖIS Fotboll riktar ett stort tack till initiativtagaren Fredrik Hansson och till alla kära ÖIS:are som har anslutit sig till kampanjen och skänkt pengar till ÖIS Fotbolls framtid. Stort, stort, tack.

Vill du vara med och bidra? Swisha då valfritt belopp till 123 198 1307.

I skrivande stund är hela 430 497 kronor insamlat – senast uppdaterad: 26 augusti

Missa inte!

Biljetter till nästa hemmamatch mot Halmstads BK 6 augusti

Kolla in vår webshop Store 1887