Nyheter


Patric Manhage ny matchdags-SLO

5 april 2018

ÖIS är mycket glada att kunna välkomna vår nya matchdags-SLO Patric Manhage.

Patric Manhage är redan känd i supporterled, för många då han under sin uppväxt som aktiv supporter tillbringat otaliga timmar på Östra Stå samt på olika bortaläktare runt om i landet.
Sedan 2009 har Patric ingått i ÖIS Publik- och serviceteam, först som publikvärd och senare som ansvarig för gruppen.

– Jag var med och stod i klacken i matchen 2008 mot Väsby när läktaren rasade. För att matchen skulle fortsätta behövde vi stärka upp närvaron hos publikvärdarna. Då slängde jag på mig en jacka och hjälpte till. Säsongen efter gjorde jag min första säsong som publikvärd, säger Patric Manhage.

Vi är mycket nöjda med att Patric nu vill vara med och utveckla SLO-arbetet med oss och att vi på detta sätt kan utnyttja all den kunskap och kompetens som han besitter.

– Det är hedrande och jättekul. Jag har alltid gillat att jobba med klacken som jag fortfarande känner mig en del av även om jag inte står i den längre. Lösningen att jag nu blir matchdags-SLO passar jättebra, det fanns ingen tvekan att tacka ja. Jag ställer upp för ÖIS. Kan jag inte bidra på planen får jag göra det vid sidan av istället. Nu hoppas jag att vi fortsätter att bygga vidare på vår relation som redan finns.

43-årigen har hela sitt liv varit ÖIS:are och har gått på matcher så länge han kan minnas.

– Min pappa tog med mig på min allra första ÖIS-match som var antingen slutet av 70-talet eller början av 80-talet. Jag kommer inte ihåg vilka vi mötte eller vad resultatet blev. Jag kommer bara ihåg att jag käkade korv med bröd, säger Manhage.

Vilket är ditt starkaste ÖIS-minne?
– Största minnet är ändå när vi vinner cupguldet 2000. Det är egentligen den enda titeln vi har tagit i modern tid. Framförallt att vi vann semin på straffar mot blåvitt och sen finalen mot AIK på Gamla Ullevi. Det var ren eufori.

Patric kommer att börja sin nya roll redan nu på hemmapremiären mot Frej söndag 8 april där han tillsammans med Frida Nywertz kommer att finnas på plats.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Biljetter till hemmapremiären mot Frej söndag 8 april

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic