Nyheter


Paulson om drömmålet: ”Får en ganska go träff”

4 juni 2017

ÖIS tog säsongens första bortaseger när Gefle IF besegrades med 1-0. Målet gjordes av Daniel Paulson som stod för ett väldigt vackert mål.

En härlig, skön, 1-0-seger på bortaplan mot Gefle IF efter ett mål av dig. Kan du berätta om det, vad var det som hände egentligen?
– Jag får den (bollen) av Wille (Atashkadeh). Jag tar med mig bollen och sen drar jag till den med vristen. Jag får en ganska go träff och den går in i nättaket, säger Daniel Paulson.

Var det en sådan träff där man känner redan när foten träffar bollen att ”den här går in”?
– Det var nästan en lite sån träff när man inte känner bollen, den bara går. Det var underbart.

Annars var detta årets första bortaseger. Hur viktigt är det?
– Det ’är jätteviktigt att få igång poängspelet där också. Att inte bara plocka poäng hemma, för där vet vi att vi är starka. Att få med sig poäng även på bortaplan är jätteviktigt.

Hur vat det att spela mot Gefle?
– De har ju bytt tränare nu i veckan så de spelade lite annorlunda nu. Vi hade inte jättebra koll på hur de skulle ställa upp och så. Det handlar väl mer om att göra vår grej och spela på det sättet vi vill. Det gick ju bra i dag.

Hur kändes det för egen del?
– Det var lite tillknäppt i första, svårt att få ut bollen på min kant. Jag var inte så involverad. Men i andra öppnades det mycket ytor och då kändes det bättre.

Sedan, efter matchen, bjöd du på lite sång då klacken ropade efter dig och ville ha en sång. Vilken ramsa blev det?
– Det blev den klassiska ”Så skönt att vara ÖIS:are”.

 

Biljetter till nästa match: Örgryte IS – Dalkurd 12 juni

 

Text: Johan Velagic