Nyheter


Paulson om drömmålet: “Varför inte testa?”

Daniel Paulson inledde målskyttet i 2-0-vinsten mot Degerfors IF med ett riktigt drömmål. Segern var ÖIS tredje raka på hemmaplan och laget klättrar nu till en femteplats i tabellen.

Du inledde med ett drömmål, men du hade även ett friläge från halva plan där du inte ens kom till avslut. Om vi börjar där. Vad hände?
– Det var verkligen så att jag skämdes när jag fick den sista touchen. Det var så dåligt att det inte är klokt. Jag kom i full fart och den studsade upp på knäet helt enkelt och försvinner iväg från mig. Det var surt. Tur att vi ledde med 2-0 för annars hade jag inte sovit lika gött i natt. På det viset var det nog ändå rätt läge att göra ett sådant misstag, säger Daniel Paulson.

Varför kollade du bak?
– Jag vet inte! Jag skulle se hur fri jag var egentligen och tog det väldigt lugnt, säger Paulson innan han avbryts.

– Herregud! Jag hade kunnat ta en kaffe så länge så fri du var, säger Stojan Lukic i förbifarten när han passerar intervjun i katakomberna på Gamla Ullevi.

Paulson fortsätter:
– Samtidigt som jag tittade bak studsade bollen upp på knäet. Ett misstag, men det var skönt att vi ledde med 2-0 då, säger Paulson.

Något annat var det ju i början av matchen när du gjorde 1-0. Kan du ta oss igenom det målet?
– Jag hade ett liknande läge bara några minuter innan som blev täckt. Jag fick bollen av Gurra (Gustav Ludwigson) sen vek jag in och tänkte “varför inte testa?”. Jag fick en bra träff och den satt gött, säger Paulson.

Hur är det att få en start med 1-0 redan efter sex minuter?
– Samtidigt som det är skönt att ha en 1-0-ledning kan man komma in i en falsk trygghet och slappna av lite i onödan. Det gäller att man jobbar som att det 0-0 ändå, att man jobbar på för fullt. Vi kom ner oss lite efter det målet kändes det som.

Segern mot Degerfors var den tredje raka på Gamla Ullevi och innebär att ÖIS klättrar till en femteplats i tabellen. Hur är känslan i truppen och gruppen?
– Det känns bra. Vi är inne i en bra fas där vi gör mycket rätt. Vi gör det svårt för motståndarna. Även om vi inte spelmässigt har vår bästa dag är det ändå tufft att komma hit till Gamla och göra mål mot oss. Det känns bra. Det känns tryggt.

Missa inte!

Hannes Sahlin om nästa hemmamatch: Enkronasmatchen
Stötta Enkronasmatchen