Paulson: "Wille är en målskytt" - Örgryte Fotboll

Paulson: ”Wille är en målskytt”

ÖIS firar påsk som en del av toppkvartetten på sex poäng i superettan. Detta efter en 2-1-vinst mot Åtvidaberg i fredags. Daniel Paulson var en av segerorganisatörerna med bland annat en assist. Här är hans bild av matchen. Glad påsk på er!

En härlig 2-1-vinst blev det till slut mot Åtvidaberg. Hur var din bild av matchen?
– Vi öppnar matchen starkt och ska egentligen ha mer än 1-1 när vi går in i paus. Vi skapar lägen för att göra både 2-0 och 3-0, men istället får vi en i baken. Det var lite surt, men det är starkt av oss att komma ut i andra och sätta tonen den första kvarten där. Sen tycker jag att vi faller lite för långt ner sista 20 kanske och låter dem slå lite längre. Även om det inte blir några riktiga farligheter så hotar de oss sista kvarten, säger Daniel Paulson.

Ja, matchen levde verkligen till sista minut. Hur skönt är det att direkt studsa tillbaka efter BP-förlusten?
– Jätteskönt. Det gällde att vi inte började hänga med huvudena och tappar. Nu visar vi att vi står upp och sätter tempot för den här matchen. Förhoppningsvis sätter det här tonen för kommande matcher med.

För egen del, du hade ju en riktig läcker tunnel i första halvlek och får iväg ett avslut, men blir kapad samtidigt. Kan du ta oss igenom den situationen?
– Jag vinner boll och kommer runt deras ytterback eller innerback. Sen när jag försöker dra iväg ett avslut drar han undan mitt stödjeben så att jag slinter. Jag tycker väl att jag ska ha straff, men jag har inte sett det i repris, men det kändes så då.

Som sagt, en 2-1-vinst där Daniel Sliper och William Atashkadeh gör varsitt mål. Hur viktigt tror du det är att få igång Wille med målskyttet?
– Wille är en målskytt så det kommer att komma. Han är jätteduktig och kommer till mycket lägen så han kommer säkert att göra massa mål i år.

 

Biljetter till nästa hemmamatch mot Östers IF

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn