Nyheter


Petter Björlund klar för Örgryte IS

10 juli 2017

Örgryte IS har gjort klart med Petter Björlund. Mittbackens kontrakt sträcker sig över hösten, till sista november.

Petter Björlund är en 28-årig mittback som närmast kommer från färöiska 07 Vestur. Björlund anslöt till IFK Göteborg som junior och blev även uppflyttad till A-laget. Väl där satte två korsbandsskador käppar i hjulet. Försvararen gjorde en handfull matcher för Västra Frölunda IF och Utsiktens BK i division 1 respektive division 2.

Mellan 2012-2016 spelade Björlund i superettan med Ljungskile SK. Totalt blev det 107 matcher och ett mål. Inför i år gick flytten till Färöarna och klubben 07 Vestur. Sejouren på ön blev kortvarig. Från och med i dag måndag är Petter Björlund ÖIS-spelare.

– Vi har letat efter en mittback och det är inte så lätt att hitta nu mitt under säsongen. Vi är glada att vi fann Petter Björlund. Han har en snabbhet som kanske inga av våra mittbackar har. Förhoppningsvis kan han bidra mycket med sin speed och sätta ett högre tryck på motståndarna. Jag hade ett bra snack med Jocke Nordh och är tacksam över att styrelsen lyssnade till vårt behov av en mittback, säger Marcus Lantz.

Petter Björlund anslöt till truppen redan i dag måndag och gjorde sin första träning med laget under förmiddagen. Han är spelklar till första matchen efter uppehållet, Helsingborgs IF borta 22 juli. Kontraktet är skrivet till 30 november 2017.

Örgryte IS hälsar Petter Björlund varmt välkommen till föreningen!

FAKTA
Namn: Petter Björlund
Född: 5 juni 1989
Position: Mittback
Moderklubb: Bohus IF
Tidigare klubbar: Bohus IF, IFK Göteborg, Västra Frölunda IF (lån), Utsiktens BK, Ljungskile SK, 07 Vestur (Färöarna).

 

Text: Johan Velagic