Nyheter


Poängkungen Montiel efter säsongsavslutningen

ÖIS avslutade säsongen i stil. Landskrona BoIS besegrades med klara 4-0 i lördagens säsongsavslutning. För Diego Montiel blev det ett mål vilket innebär att han vinner poängligan på 27 poäng (13 mål och 14 assist).

Hela 4-0 mot Landskrona BoIS här på Gamla Ullevi. Vad säger du om den säsongsavslutningen?
– Vi gör en bra match och avslutar snyggt. Vi kämpar och gör fyra mål. Vi kunde inte avsluta säsongen mycket bättre än så, säger Diego Montiel

Montiel gav ÖIS ledningen i slutet av första halvlek och bjöd även på en del andra läckerheter. Mittfältaren prisades efter matchen som matchens lirare av matchvärden tillika ÖIS huvudpartner Adiga.

– Det blev ett mål, men det borde kanske ha blivit några till. Det är en godkänd match. Helt okej, men inte så mycket mer än så, säger Diego Montiel.

I samband med målet valde Montiel att fira genom att dra av sig tröjan och hylla lagkapten Daniel Paulson som är långtidsskadad.

– Paulson går igenom en jobbig period nu och jag ville bara vara där för honom och visa mitt stöd. Han förtjänar allt stöd. Han är en fantastisk spelare och framförallt en fantastisk människa. Jag finns där för honom vad han än behöver.

Det var värt det gula kortet?
– Självklart!

I och med 4-0-vinsten slutade ÖIS till slut på en fjärdeplats i Superettan 2018.

– Vi började ju så bra så det känns lite surt att vi blir fyra om jag ska vara ärlig. Överlag gör vi en bra säsong om man tänker på förra året var det kval för att hålla sig kvar, nu blir vi fyra. Det är jättebra. Vi får bygga vidare på det här.

För Montiels del blev det hela 13 mål och 14 assist. En skörd på 27 poäng på 28 matcher. Med det vann 23-åringen årets poängliga i Superettan och kan titulera sig som poängkung.

– Det är helt otroligt. Jag kan inte klaga, det kan jag verkligen inte göra. Det är roligt. Jag är på plan för att göra poäng. Ingen är gladare än mig över att jag vinner poängligan.

Efter matchen tackade laget och supportrarna av varandra efter en väl genomförd säsong som slutade med det bästa sportsliga resultatet för ÖIS på tio år.

– Supportrarna har varit helt fantastiska. Inte bara på Gamla Ullevi utan även på bortaplan. De ska ha ett jättestort tack den här säsongen. Det har varit underbart att ha de där i match efter match.

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år