Nyheter


Poängräddaren Tähti: ”Första målet på fem år”

3 juni 2018

ÖIS var på väg mot förlust i seriefinalen mot Falkenberg. Men i den 87:e minuten kvitterade Filip Almström Tähti till 1-1. Högerbreddarens första mål på fem år innebar att ÖIS förlängde sin förlustfria svit hemma på Gamla Ullevi.

Vad säger du med ett kryss i seriefinalen så här efter slutsignal?
– Först och främst gör vi en en väldigt bra första halvlek. Jag tror att allas känsla var att vi var värda att vinna den här matchen. Sen får de ett snöpligt mål och vi får jobba lite i uppförsbacke. Vi skapar tillräckligt för att vinna matchen, men det är viktigt att vi får in ett mål och ändå få med sig en poäng härifrån. Men jag tycker att vi är värda alla tre, säger Filip Almström Tähti.

Det var ju en del startspelare borta. Vad säger det om er som lag att ändå spela så här mot serieledarna Falkenberg?
– Vi visste att vi skulle få tufft motstånd. Nu efter senaste matchen mot Brage fick vi några avstängningar och Diego (Montiel) var borta sedan tidigare. Vi visste att det skulle bli lite ändringar. Samtidigt har vi vetat hela tiden att vi kommer att behöva alla spelare. I dag hade vi tre juniorer med på bänken också och det är väl kul för dem att få vara med och se hur det går till. Sen kan vi ta en sån som Jens (Cajuste) som gör en kanonmatch. Det är kul att de får chansen att visa upp sig och gör det riktigt bra dessutom, säger Almström Tähti.

Falkenberg tog ledningen efter en timmes spel. Till slut kom kvitteringen i 87:e minuten genom dig. Första målet i Superettan för din del. Kan du berätta om det?
– Jag kommer inte riktigt ihåg upprinnelsen mer än att jag spelade in den till Emil (Skogh) som sedan spelade ut den till kanten. Jag är för trött att ta mig tillbaka till min sida så jag håller mig kvar inne i boxen. Sen slår Danny (Ervik) ett väldigt bra inlägg. Jag får en fot på den och det var väldigt skönt att se den gå in självklart.

Ja, det var nog rätt otippat att du av alla skulle dyka upp där vid bortre stolpen på vänsterkanten. Hur van målgörare är du?
– Inte speciellt skulle jag säga. De har varit på mig många att jag ska ta mer avslut och så där, men jag tycker att de som kan skjuta ska skjuta. Senaste målet jag gjorde var 2013 tror jag, så fem år sedan.

Hur var det att se bollen gå in i mål mitt framför klacken dessutom?
– Det var skönt givetvis. Dels för att vi var värda att få ett mål och sen jäkligt skönt att kunna bidra med ett mål för det händer inte så ofta. Jag tar slut fullständigt i andra halvlek och är lite halvslarvig så det var skönt att sätta dit den och bidra med någonting annat.

 

Missa inte!

Biljetter till Originalderbyt 12 juni

SommarSällskapet – Följ ÖIS i sommar

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic