Nyheter


Pressmeddelande: Matchen mot Västerås SK flyttas till Ullevi Stadium

Även fredagens hemmamatch mot Västerås SK 26 april flyttas till Ullevi Stadium. Ett beslut som fattades av GotEvent i samråd med de berörda klubbarna under tisdagseftermiddagen.

Med anledning av gräsmattans beskaffenhet och att de första omgångarna i årets seriespel inte gått att genomföra på Gamla Ullevi genomförde i eftermiddag Svenska Fotbollsförbundet ännu en planinspektion på arenan.

Inspektören kontrollerade planens beskaffenhet och gjorde en bedömning av spelbarheten och även av framtida skador som kan uppkomma på planen. Särskild hänsyn togs till skaderisk för spelarna.

Inspektörens samlade bedömning var att Gamla Ullevis gräsmatta uppfyller absoluta minimumkraven för spel de två närmaste matcherna, men att planen kommer ta skada av dem. GotEvent tillsammans med de berörda klubbarna har kommit överens om att inte spela några matcher på Gamla Ullevi fram till 10 maj för att inte riskera gräsmattans långsiktiga beskaffenhet.

På grund av ovanstående flyttas därmed fredagens match mot Västerås SK till Ullevi Stadium. Det kommer att vara samma upplägg med biljetter och dylikt som i ÖIS två tidigare hemmamatcher på Ullevi Stadium i år.

Flytten till trots hoppas vi på att så många ÖIS:are som möjligt dyker upp på fredagens match och stöttar Sällskapet mot Västerås SK. Att vi tillsammans gör det bästa av den här situationen.

I ett led till matchflytten kommer ÖIS Fotboll att halvera priserna på biljetterna som släpps i morgon onsdag klockan 09.00. Vi återkommer med mer supporterinformation i de närmsta dagarna.

ÖIS Fotboll